Mainos

Nokialta patentteja lähtijöille

Nokian odotetaan tänään kertovan jopa tuhansien ihmisten henkilöstöleikkauksista. Mittakaava on Suomen teollisen historian suurin, ja niin on myös yhteiskunnan reagointi siihen.

Nokia on jo pitkään valmistellut asiaa työ- ja elinkeinoministeriön sekä korkeakoulujen kanssa.

MTV3 Uutisten tietojen mukaan yt-neuvotteluissa käytetään aivan uudenlaista ajattelua. Nokia esimerkiksi tarjoaisi hyödyntämättömiä patenttejaan korkeakouluille, alihankkijoille ja jopa suoraan pois lähteville työntekijöilleen, jotta nämä voisivat rakentaa niiden varaan uutta liiketoimintaa.

Tiettävästi Nokialla on satoja, jopa tuhansia tuotekehitysprojektien kylkiäisenä syntyneitä, mutta hyödyntämättä jääneitä patentteja.

Tällainen tukisi osaltaan Suomen pyrkimyksiä rakentaa Nokian rinnalle useita pikku-Nokioita.

Malli ei ole uusi

Malli ei ole Nokiassa uusi. Nokia on jo aiemmin tarjonnut patenttejaan kaupallisesti hyödynnettäväksi niin sanotun Innovation mill -konseptin kautta. Nokia on tarjonnut patentin, joka on ollut yrityksen omaan käyttöön liian pientä liiketoimintaa.

Techonopolis on ollut mukana järjestelyissä ja Tekes on rahoittanut hankkeita. Innovation Millin kautta on tähän mennessä syntynyt kolmisenkymmentä yritystä.

Uutta on kuitenkin se, että tällaista yrittäjyyteen kannustavaa patenttikonseptia hyödynnetään nyt osana yt-neuvotteluita.

Nokiasta tihkuneiden tietojen mukaan henkilöstölle pidetään tiedotustilaisuudet keskiviikkona samanaikaisesti kello 11 usealla paikkakunnalla.

Nokian viestintä ei ole vahvistanut tietoja, eikä sitä, missä vaiheessa henkilöstöleikkauksista kerrotaan julkisuuteen.

Katso Markus Pirttijoen juttu:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.