Mainos

Nokia laski, Sonera nousi pörssissä

Soneran 5,15 prosentin ampaisu ylöspäin 5,10 euroon ei riittänyt nostamaan Hex-yleisindeksiä plussalle tänään Helsingin pörssissä. Soneraa myös vaihdettiin suhteellisesti poikkeuksellisen paljon Telian ilmoitettua jatkavansa osakevaihtotarjoustaan ensi perjantaihin.

Päivän teemana oli, että minkä Sonera toi, sen Nokia ja metsäyhtiöt tuplaten veivät. Nokia menetti arvostaan 3,3 prosenttia pudoten 15,84 euroon.

Toimialoista metsäteollisuus putosi kaikkein eniten, peräti 4,81 prosenttia. Kärkenä oli Stora Enson R-osake, joka romahti 5,63 prosenttia.

Hex-yleisindeksi kutistui 2,53 prosenttia 5800,78 pisteeseen. Portfolioindeksi luisui 1,55 prosenttia. Vaihto oli keskinkertaisesti 530,18 miljoonaa euroa, vaikka Yhdysvaltain vapaapäivä olisi antanut olettaa vaihdon jäävän niukemmaksi.

Vaihtoon vaikutti vilkas kauppa Soneralla. Soneraa vaihtui peräti yli 140 miljoonalla eurolla, kun tavallisesti ylivoimaisen Nokian vaihto oli tällä kertaa "vain" 240 miljoonaa euroa. Kolmantena oli totutusti Stora Enso 21 miljoonalla eurolla.

Soneran nousu merkitsi myös, että sen markkinahinta nousi hyvinkin Telian vaihto- tai käteistarjouksen tasolle. Telia kertoi tänään, että sillä on 88 prosenttia Soneran äänistä, kun vaihtotarjouksen toteutuminen edellyttää 90 prosenttia. Henki oli näin, että vaihtotarjoukseen ehtiminen kiinnosti markkinoita.

Muita nousijoita oli Componenta 8,57 prosentin kurssinousulla. Laskijalistan kärkeä edusti Larox 19,09 prosentin miinuksella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.