Mainos

”Nokia D1C” -Android-puhelimesta paljastui muutama tärkeä lisätieto

Todennäköisesti ensimmäisestä – tai ainakin ensimmäisten joukkoon kuuluvasta – tulevasta uudesta Nokia-merkkisestä Android-puhelimesta on saatu lisätietoja.

Aiemmin Nokia D1C paljastui ensimmäisenä GeekBench-suorituskykytestien kautta. Nyt se on käynyt läpi väitetysti suorituskykytestin myös AnTuTu-sovelluksessa, kertoo Playfuldroid.

AnTuTu kerää laitteistaesitettäväksi enemmän teknisiä tietoja, joten nyt ovat paljastuneet tiedot myös D1C:n näytöstä, kameroista ja muistimäärästä.

Nokia D1C:ssä onsuorituskykytestipaljastusten mukaan:

 • Qualcomm Snadragon 430 -järjestelmäpiiri, Adreno 505 -grafiikkasuorittimella
 • 1920×1080 pikselin Full HD -tarkkuuden näyttö
 • 13 megapikselin takakamera
 • 8 megapikselin etukamera
 • 3 gigatavua RAM-muistia
 • 32 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
 • Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmäversio

Nyt nähdyt laajemmatkin tekniset tiedot vahvistavat kokonaiskuvaa, jonka perusteella Nokia D1C tulee olemaan hyvillä ominaisuuksilla varustettu keskihintaluokan älypuhelin. Spekuloida voidaan lisäksi Full HD -näyttötarkkuuden mahdollisestivoivan myös tarkoittaa tässä hintaluokassa suurtakin näytön kokoa.

"Nokia D1C" saanee lopulta nimekseen jotakin muuta, mutta voi hyvin olla yksi ensimmäisiä HMD globalin myyntiin tuomia uusia Android-puhelimia.

Nokia on solminut suomalaisen HMD globalin kanssa tavaramerkki- ja patenttilisensointisopimuksen, jonka perusteella se tulee tuomaan markkinoille Android-puhelimia ja -tabletteja.Nokia ei rahoita yhtiötä taloudellisesti eikä omista yhtiön osakkeita.Lisäksi HMD global on yhdessä yhteistyökumppaninsa Foxconnin tytäryhtiön kanssa ostamassa Microsoftilta Nokia-peruspuhelinten liiketoimintaa.

HMD:n taustalla on nyt jo laaja joukkoex-Nokia- ja Microsoft-johtajia.

Ensimmäisiä uusia Nokia-Android-puhelimia on odotettu markkinoille ensi vuoden alkupuolella tai aikaisintaan tämän vuoden lopussa. Nokian Microsoftin kanssa puhelinliiketoiminnan myynnin yhteydessä tekemä sopimus mahdollistaisi Nokia-nimen paluun älypuhelinmarkkinoille jo tämänkin vuoden puolella.Epämääräisessä aiemmassa haastattelussa Nokia Networksin kiinalaisjohtajan kerrottiin maininneen 3-4 uuden Nokia-puhelimen tulevan jo tänä vuonna.

Tulevien huipputason Android-Nokioiden teknisistä ominaisuuksista on kuultu aiemminkin huhuja, mutta ne eivät ovat olleet järin vakavasti otettavia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.