Mainos

Sähköjä saatu palautetuksi tuhansille Pohjois-Karjalassa, ensi yönä tilanne voi taas huonontua

Tykkylumen aiheuttamat sähkökatkot ovat jatkuneet tänään jo kolmatta vuorokautta Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa sekä paikoin muualla Suomessa.

Vaikka verkkoyhtiöiden korjauspartiot saivat tämän päivän aikana tuhansia vikoja korjattua, uusia ongelmia ilmeni melkein yhtä nopeassa tahdissa.

Kello 20:n aikaan sähköttä oli koko maassa edelleen noin 10 000 asiakasta. Näistä vajaat 7 000 oli PKS Sähkönsiirron alueella Pohjois-Karjalassa.

Päivän aikana sähköt saatiin palautettua yhtiön yli 5 500 asiakkaalle. Alkuillasta PKS Sähkönsiirrosta arvioitiin, että ensi yön aikana katkojen määrä voi kuitenkin taas kasvaa huonon sään takia etenkin Tuusniemellä, Kaavilla, Juuassa, Nurmeksessa ja Valtimolla.

Sähkövikoja on Pohjois-Karjalassa ollut korjaamassa noin 170 työntekijää. Oman väen lisäksi PKS Sähkönsiirto on hankkinut apua myös ulkopuolelta. Töitä oli tarkoitus jatkaa taas läpi yön hieman pienemmällä miehityksellä.

Korjaustöitä haittasi tänäänkin se, että helikoptereita ei saatu ilmaan huonon sään takia. Niitä olisi käytetty paitsi puiden raivaukseen myös vikojen paikallistamiseen.

–  Monitoimikoneita ollaan hankkimassa vielä lisää töihin, suurhäiriöjohtaja Matti Pesonen kertoi alkuillasta.

Hankalimmilla alueilla joillakin asiakkailla sähkökatkos on kestänyt jo useita kymmeniä tunteja.

Asiakkaita neuvotaan varaamaan vettä

Sääennusteiden mukaan tykkylumen aiheuttama häiriötilanne saattaa jatkua vuodenvaihteen yli. PKS Sähkönsiirto neuvookin asiakkaita varaamaan riittävästi vettä ja muita tarvikkeita kotiin. Varautumisohjeita löytyy osoitteesta www.pks.fi.

Sähkönkäyttäjä on oikeutettu vakiokorvaukseen, kun sähkökatkos on yhtäjaksoisesti kestänyt yli 12 tuntia. Korvaus maksetaan jälkikäteen automaattisesti, eli sitä ei tarvitse erikseen hakea.

PKS Sähkönsiirto muistuttaa, ettei johdoille kallistuneita puita saa poistaa omin voimin. Vikatilannetta voi seurata Katkot-palvelusta osoitteesta katkot.pks.fi.

Muut operaattorit auttavat 112-puheluissa

Tykkylumi häiritsee edelleen myös puhelinliikennettä Pohjois-Karjalassa. Hätänumeroon 112 kannattaa yrittää ottaa yhteyttä, vaikka puhelimen operaattori näyttäisi, ettei verkkoa olisi. Hätänumero nimittäin yhdistyy tarvittaessa muiden operaattoreiden kautta, mikäli oman operaattorin yhteydet ovat alhaalla.

Jos hätänumeroon ei saa yhteyttä Ilomantsin, Kiihtelysvaaran, Enon, Lieksan, Nurmeksen, Juuan tai Tuupovaaran alueilla, ihmisiä kehotetaan käymään paikallisilla paloasemilla, joissa on nostettu jatkuva valmius ainakin huomisaamuun asti.

Jos Uimaharjun alueella ei saa yhteyttä puhelimitse hätäkeskukseen, ilmoituksen voi käydä tekemässä Uimaharjun tehtaan portilla, josta saa hälytettyä pelastuslaitoksen avuksi.

Oletko ilman sähköä? Ota yhteyttä: uutiset@mtv.fi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.