Mainos

Sähkökatkosten korjaus edistynyt – Kainuussa vielä sähköttä 2500 taloutta

Tykkylumen aiheuttamien sähkökatkosten korjaaminen on edistynyt yön ja aamun kuluessa. Koko maan sähköttömien kotitalouksien määrä oli vajaat 3 100 aamulla kello 9.30.

Pahin vika-alue on ollut Kainuu, mutta siellä tilanne on selvästi parantunut. Sähköttömiä talouksia oli maakunnassa aamupäivän aluksi noin 2 500.

Vikojen eniten koettelemassa kunnassa Suomussalmella oli ilman sähköä enää runsaat tuhat taloutta. Loiste Sähköverkon mukaan uusia vikoja Kainuussa ei juurikaan ole tullut.

Kainuun pelastuslaitos kuitenkin tiedotti sunnuntaina aamulla, ettei se voi luvata, että maakunnan sähköverkko saadaan varmuudella toimimaan seuraavien 12 tunnin aikana.

Arvio Kainuun sähköttömien liittymien lukumäärästä seuraavan 12 tunnin aikana on 500–1 000.

Pelastuslaitos ilmoitti, että kainuulaisten massaevakuointeihin ei ole tarvetta. Väliaikaiseen majoitukseen haetaan vain ihmiset, joille ei ole mahdollista jatkaa asumista sähköttömässä tai puutteellisesti varustetussa kiinteistössä. Majoituskapasiteettia on varattu kaikista Kainuun kunnista.

Sääennusteen mukaan pakkanen kiristyy Kainuussa illalla.

Yöllä katkoksia Uudellamaalla

Sähkön runkoverkon viat oli Kainuussa sunnuntaina aamupäivään mennessä pääosin korjattu.

Loiste Sähköverkon mukaan maastossa työskentelee noin 200 sähköalan ammattilaista. Metsurit ja ajoneuvojen kuljettajat mukaan lukien vahvuus nousee liki 300:een. Sähkömiehillä on ollut apunaan muun muassa kaivinkoneita sekä puolustusvoimien kymmenen telakuorma-autoa.

Puhelinverkko oli Kainuussa kunnossa aamulla lähes kaikkialla ja hätäpuhelut toimivat.

Kainuun pelastuslaitos arvioi sunnuntaina aamulla, että viranomaisilla on riittävät resurssit sähköjen palauttamiseen. Apua antavat muiden muassa Etelä-Savon pelastuslaitos ja Suomen metsäkeskus.

Tykkylumen ja tuulen luomia sähköpulmia on korjattu yöllä ja aamulla myös Koillismaalla ja Pohjois-Karjalassa. Yöllä katkoksia oli myös esimerkiksi Uudellamaalla Myrskylässä ja Loviisassa.

Koko maassa on tänään pakkasta, joten sähköttömien asuntojen vesijohdot ovat vaarassa jäätyä.

Otsikkoa ja juttua päivitetty kauttaaltaan kello 10:26.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.