No Volvohan se tempun teki! Länsinaapurimme 70-vuotisesta mittaushistoriasta ei löydy vastaavaa saavutusta

Volvo pudotti autojaan 30-metrisestä nosturista äärimmäisessä törmäystestissä 2:50
Volvo pudotti tuliteriä autojaan 30-metrisestä nosturista äärimmäisessä törmäystestissä.

Volvon globaali myynti toipui koronapandemian lannistamasta alkuvuodesta erinomaisesti, sillä loppuvuoden lukemat rikkoivat kaikki aiemmat ennätykset. Ruotsissa valmistaja teki niin ikään historiallisen tempun.

Ruotsalaiset ovat aina pitäneet ruotsalaisista autoista, mikä ei ole missään määrin yllättävää. Niin Volvot kuin aikoinaan Saabitkin ovat olleet vuosi toisensa perään länsinaapurimme myydyimpien autojen kärjessä, kuten myös saksalainen Volkswagen.

Autojen ensirekisteröintitilastoja on pidetty Ruotsissa 70 vuoden ajan, mutta vuonna 2020 tapahtui jotain, mitä ei ole tapahtunut koskaan aiemmin: Ruotsin kolme myydyintä autoa olivat Volvoja.

Ykköspaikka meni S/V60-mallille, kakkoseksi ylsi XC60 ja kolmanneksi XC40. Ruotsalaiset ovat kahden merkin kansaa, sillä seuraavat sijat menivät Volkswagenin Golfille ja Passatille. Kuudennelta paikalta löytyy Volvo S/V90, joten Ruotsin kuudesta myydyimmästä autosta peräti neljä on Volvoja.

Myynti toipui nopeasti

Volvon maailmanlaajuinen myynti romahti ensimmäisellä vuosipuoliskolla pandemian seurauksena 21 prosenttia, mutta loppuvuosi oli menestyksekäs – ja itse asiassa jopa ennätyksellinen. Volvo nimittäin myi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla enemmän autoja kuin kertaakaan historiansa aikana.

Koko vuonna Volvo myi noin 660 000 autoa, mikä oli vain kuutisen prosenttia vähemmän kuin vuonna 2019.

Ruotsissa myytiin kolme kertaa enemmän uusia autoja kuin Suomessa

Vuonna 2020 Ruotsissa myytiin yhteensä noin 291 000 uutta autoa. Laskua edellisvuodesta tuli noin 18 prosenttia, mutta vertailukohta on hieman epäreilu, sillä vuosi 2019 oli Ruotsissa historian kolmanneksi paras.

Suomessa uusia henkilöautoja pantiin kilpien väliin viime vuonna 96 415 kappaletta, mikä tarkoitti yli 15 prosentin laskua vuodesta 2019. Vähemmän ensirekisteröintejä tällä vuosituhannella on tehty vain finanssikriisivuonna 2009.

Volvon Ruotsin-ennätyksestä kertoi ensimmäisenä Keskisuomalainen.

Lähteet: BestSellingCarsBlog, Volvo

Lue myös:

    Uusimmat