No nyt vuotaa: Tässä Nokia 9 PureView’n kattava esittelyvideo! Esillä viisi takakameraa ja muut tekniset ominaisuudet

Tuttu vuotaja Evan Blass paljasti aiemmin tänään ensimmäisen virallisen kuvan pian julkistettavaksi odotetusta Nokia 9 PureView -älypuhelimesta. Nyt MySmartPrice-sivusto puolestaan on julkaissut puhelinta kattavasti esittelevän promovideon, joka löytyy myös alta.

Video vahvistaa kaikki Nokia 9 PureView’n huhutut ominaisuudet. Kohokohtana ovat tietenkin takaa löytyvät viisi kameraa ZEISS-optiikalla. Video ei tarkemmin erittele kameroiden eroja, mutta sillä mainitaan kameroiden tallentavan yhtäaikaisesti viisi kuvaa ja valoa tallentuvan kuviin 10-kertaisesti normaaliin verrattuna. Lisäksi mahdolliseksi mainitaan tarkennus jälkikäteen eri kohtiin kuvissa.

Lisäksi vahvistuksen videolta saavat myös näyttöön sijoitettu sormenjälkilukija, näytön 5,99 tuuman koko, 2K-tarkkuus ja HDR10-tuki, Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, 6 gigatavun RAM-käyttömuisti ja 128 gigatavun tallennusmuisti sekä Qi-standardin mukainen langaton lataus.

Käyttöjärjestelmäversiona Nokia 9 PureView’ssä tulee olemaan heti Android 9 Pie, ja puhelin kuuluu odotetulla tavalla Android One -ohjelmaan.

Nokia 9 PureView’n julkistuksen pitäisi tapahtua venäläisen Nokia anew -sivuston ylläpitäjän aiemman viestin mukaan tammikuun viimeisellä viikolla. Tiettävästi Nokia 9 PureView’n julkistuksen piti tapahtua jo loppuvuoden aikana ja puhelimen ehtiä joulumarkkinoille, mutta ilmeisesti uudenlaiseen kamerajärjestelmään liittyvistä haasteista johtuen aikataulu on venynyt alkuvuoteen. Nokia anew oli aikanaan ensimmäisenä kertomassa viivästymisestä.

Puhelimen mitat ovat aiemman tiedon mukaan 155 x 75 x 7,9 millimetriä.

Nokia 9 PureView’n näyttö on tiettävästi P-OLED-paneeli LG:ltä. Näyttö on kuvasuhteeltaan 18:9 ja sen kulmat ovat pyöristetyt, mutta näytössä ei ole lovea ja sen ylä- sekä alapuolella on melko suuret reunukset. Takapinta puhelimessa on lasia. USB-C-liitäntä löytyy puhelimen pohjasta mutta 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää laitteessa ei ole.

Lue myös:

    Uusimmat