Vuoto: Nokia 8.1:n markkinointimateriaaleja paljastui

Nokia-puhelinyhtiö HMD Global tulee näillä näkymin julkistamaan ensi viikon keskiviikkona 5. lokakuuta Dubaissa järjestettävässä tilaisuudessa ainakin uuden Nokia 8.1 -älypuhelinmallin, joka on uudelleennimetty kansainvälinen versio Kiinassa jo myytävästä Nokia X7:stä.

Nyt Nokia 8.1:n, koodinimeltään Phoenix, markkinointimateriaaleja on vuotanut verkkoon Nokiapoweruser-sivuston kautta. Oheisten muutaman kuvan lisäksi lisää kuvia materiaaleista löytyy Nokiapoweruserin artikkelista. Materiaaleissa puhelimeen viitataan vielä Phoenix-koodinimellä, mutta tämä ei ole poikkeuksellista vielä keskeneräisissä materiaaleissa.

Koska Nokia 8.1 perustuu täysin Nokia X7:een, ei tuoreinkaan vuoto tarjoa kovin suuria yllätyksiä.

Nokia 8.1:n ominaisuuksia ovat muun muassa 6,18 tuuman näyttö lovella yläreunassa (kuvasuhde 18,7:9 ja tarkkuus 2246×1080 pikseliä), taakse sijoitettu sormenjälkilukija, 12 ja 13 megapikselin ZEISS-kaksoiskamera takana optisella kuvanvakaimella, 20 megapikselin etukamera kookkaalla 1,4 mikronin pikselikoolla, ylemmän keskiluokan Qualcommin Snapdragon 710 -järjestelmäpiiri ja 3 500 milliampeeritunnin akku 18 watin pikalatauksella.¨

Myös Nokia 8.1:n näyttö tulee tukemaan hiljattain myyntiin tulleen Nokia 7.1:n tavoin HDR10-sisältöjä, minkä myötä HMD Global markkinoi sitä PureDisplay-lisänimellä. Edullisemman sisarmallinsa tavoin myös Nokia 8.1:n odotetaan sisältävän ominaisuuden, joka muuntaa tavallisen sisällön HDR-muotoon reaaliajassa.

Nokia 8.1 on tulossa saatavilla 4 ja 6 gigatavun RAM-käyttömuistilla sekä 64 ja 128 gigatavun tallennusmuistilla varustettuna.

Käyttöjärjestelmäversiona on materiaalien perusteella heti tuorein Android 9 Pie. Luonnollisesti Nokia 8.1 lukeutuu puhtaan Androidin Android One -puhelinten sarjaan, mikä takaa sille myös kolme vuotta tietoturvapäivityksiä kahden vuoden ominaisuuspäivitysten lisäksi.

Nokia 7.1:n hinta Suomessa 4 gigatavun RAM- ja 64 gigatavun tallennusmuistilla on 379 euroa. Tällä perusteella Nokia 8.1:n hinnan voisi odottaa asettuvan kenties 400-500 euron välille. Julkistus tapahtuu ensi viikolla, jolloin selviää todennäköisesti myös ehtiikö Nokia 8.1 vielä markkinoille ennen joulua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja