Vuoto: Nokia 8.1:n markkinointimateriaaleja paljastui

Nokia-puhelinyhtiö HMD Global tulee näillä näkymin julkistamaan ensi viikon keskiviikkona 5. lokakuuta Dubaissa järjestettävässä tilaisuudessa ainakin uuden Nokia 8.1 -älypuhelinmallin, joka on uudelleennimetty kansainvälinen versio Kiinassa jo myytävästä Nokia X7:stä.

Nyt Nokia 8.1:n, koodinimeltään Phoenix, markkinointimateriaaleja on vuotanut verkkoon Nokiapoweruser-sivuston kautta. Oheisten muutaman kuvan lisäksi lisää kuvia materiaaleista löytyy Nokiapoweruserin artikkelista. Materiaaleissa puhelimeen viitataan vielä Phoenix-koodinimellä, mutta tämä ei ole poikkeuksellista vielä keskeneräisissä materiaaleissa.

Koska Nokia 8.1 perustuu täysin Nokia X7:een, ei tuoreinkaan vuoto tarjoa kovin suuria yllätyksiä.

Nokia 8.1:n ominaisuuksia ovat muun muassa 6,18 tuuman näyttö lovella yläreunassa (kuvasuhde 18,7:9 ja tarkkuus 2246×1080 pikseliä), taakse sijoitettu sormenjälkilukija, 12 ja 13 megapikselin ZEISS-kaksoiskamera takana optisella kuvanvakaimella, 20 megapikselin etukamera kookkaalla 1,4 mikronin pikselikoolla, ylemmän keskiluokan Qualcommin Snapdragon 710 -järjestelmäpiiri ja 3 500 milliampeeritunnin akku 18 watin pikalatauksella.¨

Myös Nokia 8.1:n näyttö tulee tukemaan hiljattain myyntiin tulleen Nokia 7.1:n tavoin HDR10-sisältöjä, minkä myötä HMD Global markkinoi sitä PureDisplay-lisänimellä. Edullisemman sisarmallinsa tavoin myös Nokia 8.1:n odotetaan sisältävän ominaisuuden, joka muuntaa tavallisen sisällön HDR-muotoon reaaliajassa.

Nokia 8.1 on tulossa saatavilla 4 ja 6 gigatavun RAM-käyttömuistilla sekä 64 ja 128 gigatavun tallennusmuistilla varustettuna.

Käyttöjärjestelmäversiona on materiaalien perusteella heti tuorein Android 9 Pie. Luonnollisesti Nokia 8.1 lukeutuu puhtaan Androidin Android One -puhelinten sarjaan, mikä takaa sille myös kolme vuotta tietoturvapäivityksiä kahden vuoden ominaisuuspäivitysten lisäksi.

Nokia 7.1:n hinta Suomessa 4 gigatavun RAM- ja 64 gigatavun tallennusmuistilla on 379 euroa. Tällä perusteella Nokia 8.1:n hinnan voisi odottaa asettuvan kenties 400-500 euron välille. Julkistus tapahtuu ensi viikolla, jolloin selviää todennäköisesti myös ehtiikö Nokia 8.1 vielä markkinoille ennen joulua.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja