Kuvavuoto: Tässä on Nokia 9 PureView – luotettava vuotaja paljasti virallisen kuvan uudesta erikoiskamerapuhelimesta

Tuttu vuotaja Evan Blass on vuotanut ensimmäisen virallisen kuvan uudesta Nokia 9 PureView -huippupuhelimesta. Blassin vuotokuva ei tarjoa yllätyksiä, vaan siinä nähdään juuri sellainen puhelin kuin mitä aiemmat kuvavuodot ja huhut ovat antaneet odottaa.

Viidellä takakameralla varustetusta Nokia-uutuudesta on huhuttu runsaasti viime aikoina.

Nokia 9 PureView’n julkistuksen pitäisi tapahtua venäläisen Nokia anew -sivuston ylläpitäjän aiemman viestin mukaan tammikuun viimeisellä viikolla. Tiettävästi Nokia 9 PureView’n julkistuksen piti tapahtua jo loppuvuoden aikana ja puhelimen ehtiä joulumarkkinoille, mutta ilmeisesti uudenlaiseen kamerajärjestelmään liittyvistä haasteista johtuen aikataulu on venynyt alkuvuoteen. Nokia anew oli aikanaan ensimmäisenä kertomassa viivästymisestä.

Nokia 9 PureView -varianttien ilmestyminen hiljattain Bluetooth-sertifioitujen laitteiden tietokantaan kielii myös julkaisun lähestymisestä. Verkkokauppoihin on lisäksi ilmestynyt jo useita suojakuoria puhelmelle. Myös tämä kertoo siitä, että myyntiintulon oli todennäköisesti ajateltu tapahtuvan jo aiemmin.

Nokia 9 PureView’n takana on viisi aukkoa takakameroille, yksi LED-kuvausvalolle sekä yksi laserille ja mahdollisille muille antureille. Kameroiden keskellä on ZEISS-logo. Kameroiden teknisistä yksityiskohdista ei ole tarjolla tarkkaa tietoa. Etupuolella kameroita on yksi.

HMD Globalia on huhuttu Nokia 9 PureView’n tiimoilta yhdysvaltalaisen Light.con kumppaniksi. Jopa 5-9 kameran monikamerajärjestelmiä älypuhelimiin kehittävä Light.co on aiemmin kertonut sen kumppanin olevan tuomassa sen teknologialla varustetun tuotteen markkinoille vielä kuluvan vuoden aikana, mutta tämä aikataulu näyttää lipsuvan – oli kyse sitten Nokia-puhelimesta tai ei. Nokia 9:n kameratoteutuksen yksityiskohdista ei toistaiseksi ole minkäänlaista tietoa, mutta mahdollisesti kameralla voidaan toteuttaa optinen zoom jopa useammalla eri tasolla.

Nokia 9:ssä on lisäksi noin kuuden tuuman ja 18:9-kuvasuhteen näyttö, jossa ei ole lovea yläreunassa. Näytön kulmat ovat pyöristetyt. Itse puhelimen mitat ovat aiemman tiedon mukaan 155 x 75 x 7,9 millimetriä. Sormenjälkilukijan laitteessa odotetaan löytyvän näytön alta, minkä myös uusi Blassin vuotama kuva vahvistaa.

Perinteisen etukameran lisäksi Nokia 9 PureView’n etupuolelta saattaa löytyä myös infrapuna-anturi, jota voitaisiin hyödyntää osana kasvojentunnistusta – toinen vaihtoehto on, että vasemman yläkulman kahdesta ympyrästä löytyvät vain tavanomaiset etäisyyden ja valoisuuden tunnistimet, mutta ne harvoin erottuvat näin selkeästi.

Nokia 9 PureView’n näyttö on tiettävästi P-OLED-paneeli LG:ltä. Sisuksista puhelimesta löytyy Qualcommin Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri. Lisäksi mukana on todennäköisesti tuki langattomalle lataukselle.

Qualcomm on jo julkistanut uuden Snapdragon 855 -järjestelmäpiirin, jolla varustettuja puhelimia odotetaan markkinoille alkuvuodesta. Tässä suhteessa kehitystyön viivästyminen asettaa Nokia 9 PureView’n ikävään asemaan, sillä mitään merkkejä järjestelmäpiirin päivittämisestä alun perin suunnitellusta Snapdragon 845:stä ei ole, vaan Nokia 9 PureView tulee olemaan sillä varustettu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja