Nissan johtava sähköautovalmistaja myös taksien keskuudessa

Japanilainen autonvalmistaja Nissan on merkittävä peluri sähköautomarkkinoilla. Yksityisasiakkaiden lisäksi myös ammattiliikenne on osoittanut kasvavaa kiinnostusta sähköautoja kohtaan.

Nissan Leaf on maailman myydyin sähköauto ja se on myös ammattiliikenteen suosiossa. Kaikkiaan Nissan on toimittanut Euroopassa takseiksi yli 550 autoa, joista valtaosa on Leaf-malleja. Toinen Nissanin täyssähköauto on tila-auto e-NV200, joita on taksikäytössä etenkin Alankomaissa.

Itä-Euroopassa sähkötaksien suosio on kasvussa. Unkarin Budabestissä toimiva Green Lite Mobile -taksiyhtiö hankki juuri 65 Nissan Leaf -sähköautoa ja on nyt maan suurin sähköautokaluston omistava taksiyhtiö. Hankintansa tueksi yhtiö on asentanut kaupunkiin seitsemän pikalatausasemaa.

Uusi aikaisempaa suuremmalla 30 kWh:n kapasiteetilla varustettu akku on tehnyt Leafista entistäkin suositumman ammattikäyttöön. Tämän lisäksi sähköautojen puoleen houkuttelee säästömahdollisuudet. Britannissa toimivan yrityksen kilometrikustannukset ovat tippuneet alimmillaan noin kolmeen senttiin kilometriltä, minkä myötä yhtiö on säästänyt huomattavia summia polttomoottoriautoihin verrattuna. Laskennallisesti kunnossapitokulut ovat parhaimmillaan 40 prosenttia pienemmät kuin polttomoottorisilla autoilla.

Nissan on myynyt kuluvan vuoden aikana 30 prosenttia enemmän sähkötakseja kuin samana aikana viime vuonna. Viime vuonna Leafin kokonaismyynti kasvoi 33 prosenttia vuoteen 2013 verrattuna. Kaikkiaan noin viiden vuoden aikana Leafia on myyty yli 195 000 kappaletta, mikä tekee siitä edelleen maailman myydyimmän sähköauton.

Lue myös:

    Uusimmat