Nissan GT-R:stä ultimaattinen erikoisversio – keräilyharvinaisuudeksi jäävä superauto loksauttaa leukasi

1:39

Nissan ja legendaarinen muotoilutoimisto Italdesign ovat luoneet yhdessä upean erikoisversion japanilaisvalmistajan GT-R-superautosta. "GT-R50" esitellään virallisesti Englannissa ensi viikonloppuna järjestettävässä Goodwood Festival of Speed -tapahtumassa.

Pääkuvan video

Nissan GT-R:ää ohjattiin Pleikkarin ohjaimella helikopterista

Nissanin ja Italdesignin yhteistyönä syntynyt GT-R50 juhlistaa sekä GT-R:n (entinen Skyline) että Italdesignin viisi vuosikymmentä kestäneitä taipaleita. Pohjalla on Nissanin GT-R NISMO, mutta Italdesignilla sekä Nissanin eurooppalaisella suunnittelutiimillä on ollut melko vapaat kädet niin muotojen, sisustan kuin suorituskyvynkin tuunaamisessa.

Moottorista otetaan irti noin 120 hevosta enemmän, ja parannuksia on tehty myös alustaan ja voimansiirtoon.

– Suorituskyky on uuden ilmeen tasolla, Italdesignin tiedotteessa luvataan.

50 autoa tuotantoon?

Auto esitellään yleisölle torstaina käynnistyvässä Goodwood Festival of Speed -tapahtumassa, jossa Italdesign on sanonut tekevänsä päätöksen, tuleeko se valmistamaan autoa myös myyntiin. Se kertoo valmistautuneensa viidenkymmenen yksilöllisesti viimeistellyn auton tuotantoon. Lompakkoa joutuisi raottamaan vähintään 900 000 euron verran.

– Meillä Italdesignilla on pitkät perinteet asiakkaidemme unelmien toteuttamisessa. Yhdistämällä voimamme Nissanin kanssa, herätimme henkiin todellisen GT-R-fantasian, toimitusjohtaja Jörg Astalosch hehkuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja