Mainos

Niko tekee suomalaisen elokuvan historiaa

Suomalainen animaatio Niko - Lentäjän poika komeili vuoden 2008 viimeisellä viikolla peräti seitsemän eri maan Top10 -tilastoissa: Belgia, Tanska, Ranska, Venäjä, Slovakia, Libanon ja Suomi. Suomessa Niko on saanut tähän päivään mennessä jo 203 196 katsojaa ja pyörii nyt jo 14. viikkoa.

Tanskassa Niko jatkoi toista viikkoa maan katsotuimpana elokuvana. Niko sai ensi-iltansa siellä perjantaina 12.12. ja se on koonnut liki 80 000 katsojaa.

Niko - lentäjän poika sai Ranskassa ensimmäisen päivän aikana 22 504 katsojaa. Suomessa ensimmäisenä esityspäivänä (10.10.) Nikon näki 3104 katsojaa. Ranskalainen levitysyhtiö BAC Films uskoo Nikoon, ja satsaus on ollut sen mukainen. BAC Films laittoi elokuvan ensi-iltaan 17.12. peräti 350 kopiolla, mutta Nikon saatua ensimmäisen 5 päivän aikana kaikkiaan 114 622 katsojaa, BAC Films nosti kopiomäärän 391 kopioon, joista pelkästään Pariisin alueella 42 kopiota. Tämä on suurin suomalaisen elokuvan kansainvälinen julkaisu kautta aikojen.

Niko sai tuplavoiton lokakuussa Hollannissa kansainvälisellä Cinekid lasten- ja nuortenelokuvafestivaalilla voittaen sekä tuomariston että yleisön äänestämän parhaan elokuvan palkinnon. Cinekidin 22-vuotisen historian aikana sama elokuva ei ole koskaan ennen saanut molempia pääpalkintoja.

Elokuvan tuottivat yhdessä suomalaisyhtiöt Anima Vitae ja Cinemaker. Tuotannossa olivat myös mukana eurooppalaiset animaatiotuotantoyhtiöt: saksalainen Ulysses, A. Film Tanskasta ja Magma Films Irlannista. Elokuvan tuottajat ovat Petteri Pasanen ja Hannu Tuomainen, käsikirjoittajat Hannu Tuomainen ja Marteinn Thorisson ja ohjaajina toimivat Cannes-voittaja Kari Juusonen ja Michael Hegner.

Niko – lentäjän poika on myyty yli 100 maahan ja se on laajimmalle levinnyt suomalainen elokuva.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.