Niko Saariselta pyydetään viikottain rahaa sosiaalisessa mediassa – avautuu nyt sometyön nurjasta puolesta

9:00
Tv-tähti Niko Saarinen kertoo parisuhdehaaveistaan - katso, miten Niko Saariselta onnistuu juhannustaian tekeminen!

Niko Saarinen saa Facebookissa viikottain viestejä, joissa kerrotaan heikosta rahatilanteesta ja pyydetään näin ollen apua. Kaikista niistä viesteistä hän tuntee kantavansa valtavaa painolastia. 

Somevaikuttajana ja tositelevision viihdekonkarina tunnettu Niko Saarinen avautui tänään maanantaina (13.7.) Instagram Stories -osiossa siitä, kuinka  häneltä pyydetään viikottain rahaa sosiaalisessa mediassa. 

Saarinen kertoo hämmentyvänsä kyseisistä viesteistä. Rahan pyytäjät kertovat usein viesteissä taustat heikkoon taloudelliseen tilanteeseensa ja pyytävät samassa Saariselta apua. 

– Tämä on viikottainen ilmiö, et jengi kerjää rahaa multa Facebookissa. En tajua mistä on tullut mieleen, että Niko Saarinen on niin varakas, että hän antaa rahaa ilman, ettei hän ei edes tiedä, mihin ne menee. Anteeksi jos illuusionne murtuu, mutta Niko Juhani Saarinen ei ole rikas, eikä hänellä ole ylimääräistä rahaa jaettavaksi, ei sentin senttiä, Saarinen puhuu videolla. 

Saarinen paljastaa myös seuraajillensa, mihin ja kuinka paljon hänellä menee kuukausittain rahaa. Hän asuu yhdessä ystävänsä, Big Brother -ohjelmasta tutun Jenna Mäkikyrön kanssa. 

– Tämä asunto maksaa 1400 euroa kuukaudessa. En elä missään julkisuuskuplassa, jossa Helsingin kaupunki olisi lahjoittanut minulle ilmaisen vuokra-asunnon, koska olen niin hyvää pr:ää Pääkaupunkiseudulle. Ja mun sähkölaskut, ne tulee kotiin. Maksan ne itse, eikä Seitsemän Päivää -lehti. For real, minä maksan kuolevaisten ihmisten tavoin järjettömän määrän laskuja kuukaudessa. 

Kadehdittavaa

Saarinen kertoo tuntevansa empatiaa niitä ihmisiä kohtaan, joilla on huonompi taloudellinen tilanne, tai muita ongelmia elämässään. Hän kuitenkin kokee tällaisista viesteistä valtavaa painolastia ja kuormitusta itselleen.Hän tuntee, ettei ole oikea ihminen auttamaan tämän kaltaisessa hädässä.

Saariselle tulee rahapyyntöjen lisäksi myös viestejä, joissa saatetaan avautua masennuksesta ja itsetuhoisista ajatuksista. 

– Saatetaan kysyä, että voiko soittaa, koska mun some piristää mieltä. Olen pahoillani, mutta ei voi soittaa, Saarinen toteaa. 

– Kun mun on osattava vetää raja siihen, että missä määrin mun elämä on julkista ja mihin mä vedän rajan, että en esim. lähde keskustelemaan ventovieraan ihmisen kanssa puhelimessa, Saarinen julkaisee tekstin videonsa yhteyteen. 

Saarinen on huomannut saamistaan viesteistä, että osa kadehtii hänen elämäänsä. 

– En tiedä miksi, mutta se juurtaa varmaan siitä, kun me eletään tällaista 2020 influencer-aikakautta. Jotkut ihmiset haluavat vaan somettaa siitä, kuinka heidän arkensa on niin v*tun ihmeellistä, eikä ole murheen häivää. Ymmärrän, että jotkut nuoremmat ja vanhemmatkin alkavatkin miettiä, että apua noiden ihmisten elämä on niin helppoa. Ne on kuin käveleviä Sims-ukkoja. Niiden tarvitsee olla vain puhelin kädessä ja he saavat kaiken. 

Saarinen haluaa näyttää yli 77 tuhannelle seuraajalleen kuitenkin rehellistä, aitoa  ja sanojensa mukaan rosoista elämää. 

– Mullakin on ihan oikeat murheet ja huonoja päiviä. Kun juon esimerkiksi alkoholia, niin tulee krapula ja näytän sen täällä. Moni somettaja on pois täältä sellaisina päivinä, ettei näyttäisi perseeltä. Tottakai ihmiset menee hulluksi, kun ne seuraa somea ja miettii, että onko se elämä oikeasti tuollaista, muttei se ole. Jotkut haluaa sen vaan niin esittää.

– Mun elämän painolasti on suuri ilman muidenkin murheita, Saarinen täsmentää videon yhteyteen julkaistussa tekstissä. 

Instagram Stories -videot säilyvät tilillä 24 tuntia. Pääset katsomaan ne tästä


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja