Niinistö tuomitsee ohjusiskut, vaatii Iranilta selitystä – suomalaiset Erbilin tukikohdassa ovat kunnossa

3:08
LIVE Iran on ampunut ohjuksia kahteen lentotukikohtaan, johon on sijoitettu Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten joukkoja – sotataidon laitoksen johtaja Maanpuolustuskorkeakoulusta kertoo iskun taustoista.

Suomi tuomitsee Iranin tekemät ohjusiskut, joita on kohdistettu myös alueella toimiviin rauhaa turvaaviin joukkoihin. Kansainvälisen yhteisön on tehtävä kaikkensa, että väkivallan kierre katkeaa, kirjoittaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Niinistö kirjoittaa, että kriisinhallintaoperaatioiden suomalainen henkilökunta alueella on kunnossa. Iskun kohteena olleessa Erbilin tukikohdassa palvelee suomalaisia joukkoja.

Suomi tulee edellyttämään, että Iranin viranomaiset antavat täyden selvityksen toimistaan, toteaa Niinistö lausunnossaan.

Myös Marin tuomitsee

Myös pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoo Twitterissä Suomen tuomitsevan iskut. Marinin mukaan Suomi edellyttää, että Iran antaa selvityksen toimistaan.

– Suomalaisten joukkojen turvallisuus on varmistettava, pääministeri sanoo.

Marinin mukaan asia on tänään esillä myös pääministeri Stefan Löfvenin kanssa Ruotsin vierailulla. Marin tekee tänään pääministerikautensa ensimmäisen vierailun Ruotsiin.

*Päivitetty kello 12.12: Lisätty pääministeri Sanna Marinin kommentit.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja