Mainos

Niinistö suuttui SAK:n vaalimainoksesta

SDP:n Eero heinäluoma ei halua kommentoida SAK:n yrittäjille leukailevaa mainosta. SAK:sta puolestaan kiistetään, että mainos kuvaisi suomalaista yritysjohtajaa.

SAK:n teettämästä tv-vaalimainoksesta syntynyt kohu syvenee. Suomalaiset yrittäjät ilmaisivat jo aiemmin suuttumuksensa mainoksen yrittäjää kuvaavasta karikatyyrihahmosta.

Nyt Myös Kokoomuksen Sauli Niinistö tuomitsee kampanjan.

- Amerikkalainen lokakampanja on tullut tänne oikeastaan vielä vastenmielisempänä. Kumpikaan herroista, Heinäluoma tai Ihalainen, ei tule kasvoillaan esiin ja kieltäytyvät näköjään kommentoimastakaan mainoksiansa. Likaisen työn tekijät näköjään vain ovat näkyvissä. Se ei ole kyllä tapana suomalaissa yrityksissä. Siellä johtajat tulevat kyllä kommentoimaan ja kantamaan vastuun, Niinistö tykittää.

SAK:n taholta kohumainoksen sisältöä yritetään pehmennellä.

- Siis mainos ja koko kampanja on SAK:n yhteinen kampanja, mutta tämä mainos ei ole sinänsä mikään SAK:n kannanotto yhteiskuntapolitiikkaan tai työelämään tai yrittäjyyteen, vaan tämä nimenomaan haluaa korostaa äänestämisen tärkeyttä, johtaja Matti Tukiainen SAK:sta selittää.

Niinistön mielestä SAK on taas kerran astunut tonttinsa ulkopuolelle.

- Muut etujärjestöt kyllä yrittävät vaalien alla nimenomaan ajaa asiaansa. Minusta sekä SAK:n että elinkeinoelämän keskusliiton pitäisi keskittyä työssä viihtyvyyteen

SDP:n Eero Heinäluoma sai vetoapua vaalikentillä Saksan veljespuolueen puheenjohtajalta Kurt Beckiltä, mutta mainoskriitikoksi Heinäluoma oli haluton.

- Katson kyllä mainostelevisiosta nyt myös mainokset ja annan sitten arvion, kun olen ne kaikki nähnyt, mutta tässä vaiheessa keskityn puhumaan enemmän SDP:n teemojen puolesta, Heinäluoma kierteli.

SAK:sta kiistetään, että mainos kuvaisi suomalaista yritysjohtajaa.

- Ei missään tapauksessa. Tämä on tällainen karikatyyri öykkärimäisestä hyväosaisesta, ei missään tapauksessa mikään keskiverto yritysjohtaja, Tukiainen väittää.

Nettimaailmassa SAK:n mainoksesta on otettu jo ilo irti ja hahmot on väännetty toisinpäin. Kuvaväännös Paperiliiton Jouko Ahosesta kertoo, että myös netti on kaikkine piirteineen tulossa suomalaisiinkin vaaleihin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.