Mainos

Niinistö turvatakuista: Suomen pitäisi osata kysyä, että mitä muut antavat meille

4:48

Venäjän presidentti Vladimir Putinin heinäkuulle suunniteltu vierailu on synnyttänyt keskustelua presidentin kesäasunnolla Kultarannassa järjestetyssä tilaisuudessa.

Ruotsin ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja luonnehti Putinin Suomen-vierailua "aika käsittämättömäksi".

Presidentti Sauli Niinistö nousi puolustamaan vierailua ja dialogin merkitystä. Hän totesi, että kyseinen kritiikki on vähän ajastaan jäljessä.

Niinistö toteaa MTV Uutisille, että kritiikkiä on itse asiassa tullut vain vähän, mutta siitä nousee aina Suomessa iso numero.

-Olemme ehkä vähän yliherkkiä tälle keskustelulle. Tällä hetkellä saan hyvin kannustavaa ja myönteistä palautetta pitkin maailmaa. On syytä silloin tällöin muistuttaa, että meillä nyt sattuu olemaan pitkä raja naapurin kanssa, pidempi raja kuin muilla EU-mailla yhteensä. Kyllä tämän kuultuaan ihmiset ymmärtävät, Niinistö kommentoi.

Niinistö korostaa keskustelun tarvetta vaikka sanktiot ovatkin voimassa.

-Toisaalta pysytään tiukasti sanktioissa, kunnes niiden syyt poistuvat ja toisaalta kuitenkin samaan aikaan pidetään kanava auki eli keskustellaan. Olisi aika karmeata, jos tässä oltaisiin kaikki puhumattomina. Ei alkuunkaan tiedettäisi mitä missäkin päin ajatellaan.

Kultarannan keskusteluissa pohdittiin myös sitä, että auttaisiko Suomi Baltian maita, jos niihin hyökättäisiin.

-Muistuttaisin, että yksikään puhuja ei ennustanut että Baltiaan hyökätään. Baltiassa itsellään on sellaista ajattelua että Nato puolustaa heitä, toteaa Niinistö

Niinistö toteaa, että Suomi on EU:n kautta sitoutunut turvatakuisiin ja Suomi antaa yhtä paljon apua kuin mitä Suomelle taataan annettavaksi jos me olisimme kohteena.

-Tässä kannattaa nyt muistaa, että ei minusta meidän kannata olla koko ajan vastaamassa, että ”mitä te annatte” -kysymyksiin vaan meidän pitää osata kysyä myös, että mitä te annatte, huomauttaa Niinistö.

2:03

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.