Presidentti Niinistö: ”Ei sellaista sotaa synny, jossa päätettäisiin, että no soditaan vain Baltiassa”

Presidentti Niinistö oli tyytyväinen Kultarannan keskustelujen antiin: Hyvin asiallista 5:10

Naantalin Kultarannassa on tänään käyty vilkasta keskustelua mm. maahanmuutosta, Schengen-järjestelmästä ja sananvapaudesta.

Keskusteluissa nousivat esiin myös Naton turvatakuut sekä EU:n puolustusyhteistyön syventäminen. Presidentti Sauli Niinistö kutsuu vuosittain laajan asiantuntijajoukon keskustelemaan ulko- ja turvallisuuspolitiikan kysymyksistä kaksipäiväisiin Kultaranta-keskusteluihin.

Niinistö kertoo MTV Uutisille pitävänsä tämänkertaisia kultarantakeskusteluja ehkä parhaina mitä on ollut. Niinistö toteaa keskustelun olleen hyvin asiallista.

Niinistö kommentoi MTV Uutisille kysymystä siitä, kuinka realistista Suomen on luottaa EU:n tarjoamaan turvaan, mikäli syntyisi jonkinlainen turvallisuusongelma.

– Kannattaa muistaa, että EU on kuitenkin sopinut jopa tiukemmista turvatakuista kuin Nato konsanaan. Totta on, että sen takana ei ole minkäänlaisia rakenteita. En usko, että kukaan suomalainen on ripustautumassa EU:n varaan tai edes kansainvälisen yhteistyön varaan yksistään.

Niinistö toteaa EU:ssa olevan varsin tiivis verkko erilaisia yhteistyömuotoja. Hän toteaa, että yhteensopivuus on merkittävä asia.

– Meillä helposti kysytään, että lähteekö Suomi auttamaan Baltiaa, jos Venäjä sinne hyökkää, tai hyökkääkö Venäjä Suomeen vai ei. Ei sellaista sotaa synny, jossa yhtäkkiä osapuolet sopisivat, että no soditaan vain Baltiassa. Jos siellä jotain tapahtuu niin sitten tapahtuu hyvin helposti niin, että maailma on tulessa. Se on kokonaan toinen tilanne. Silloin myös tietysti syntyy kumppanuuksia. On aina syntynyt ja syntyy, Niinistö pohtii.

Niinistö toteaa, että Suomen prioriteetti on pitää Suomen alue puhtaana

 

Lue myös:

    Uusimmat