Mainos

Niinistö: Ranskalaisten toiveet selvitettävä ennen kommentteja

EU-maiden rahaministerien kokoukseen Luxemburgiin illalla saapunut valtiovarainministeri Sauli Niinistö ei vielä halunnut ennakoida, miten Suomi suhtautuu Ranskan toiveisiin saada muutoksia Euroopan rahaliiton Emun tueksi pääosin sovittuun vakaus- ja kasvusopimukseen.

Niinistö tähdensi, että ranskalaisten toivomien lisäosien tarkasta sisällöstä ei ole vielä tietoa. Hänen mukaansa viisaampia ollaan kokouksen jälkeen.
-Täytyy ensin tarkkaan kuunnella, mitä ranskalaisilla on ehdotettavana. Olen innokas kuulemaan sen, hän sanoi. Puolisen tuntia ennen muiden ministereiden tuloa paikalle saapunut Ranskan uusi valtiovarainministeri Dominique Strauss-Kahn kertoi vain, että hän vastaa kysymyksiin maanantaina.

Kasvu- ja vakaussopimuksessa on periaatteet, joilla yhteisessä rahaan osallistuvien maiden talous pidetään kurissa uusissa oloissa. Perusteista sovittiin Dublinissa viime vuoden lopulla. Ranskalaiset ovat toivoneet mm. työllisyyden parempaa huomioon ottamista.

Jotkut ovat epäilleet, että vallanvaihdos Ranskassa saattaa lykätä Emun voimaantuloa. Ranskan uusi hallitus on kuitenkin vakuuttanut, että se pyrkii viemään Emua eteenpäin aikataulun mukaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.