Niinistö puhuu tänään YK:n yleiskokouksessa, mukana myös Jenni Haukio

Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja kertoo Niinistön vierailusta YK-kokouksessa 5:25
Katso myös: MTV:n Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja kertoo Niinistön vierailusta YK-kokouksessa

Presidentti Sauli Niinistö pitää tänään Suomen kansallisen puheenvuoron YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa. Vuosi sitten presidentti tuomitsi Suomen YK-puheenvuorossa Venäjän käymän hyökkäyssodan Ukrainassa.

Sauli Niinistön puheenvuoro on alustavan aikataulun mukaan ohjelmassa noin kello 20 Suomen aikaa. Tänään yleiskokouksessa puhuvat myös muun muassa Viron ja Etelä-Korean presidentit.

Vuosi sitten Niinistö sanoi puheessaan YK:ssa, että Venäjä käy Ukrainassa julmaa ja provosoimatonta sotaa, joka rikkoo räikeästi YK:n peruskirjaa.

Niinistön ohjelmassa New Yorkissa on ollut myös useita kahdenvälisiä tapaamisia. Maanantaina hänellä oli myös puheenvuoro YK:n pääsihteerin Antonio Guterresin isännöimässä kestävän kehityksen huippukokouksessa.

Suomen yleiskokousvaltuuskuntaan kuuluvat presidentin lisäksi myös ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio (ps.).

Niinistön mukana New Yorkissa on myös hänen puolisonsa Jenni Haukio, joka osallistuu tänään keskustelutilaisuuteen pohjoismaisesta kirjallisuudesta Islannin presidentin puolison Eliza Reidin ja kirjailija Neil Gaimanin kanssa.

Valtionjohtajien kansalliset puheenvuorot jatkuvat YK:n yleiskokouksessa tiistaihin asti.

Lue myös:

    Uusimmat