Mainos

Niinistö ei halua kommentoida Alhon Sundqvist-ratkaisua

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) sanoo, ettei hän tiedä entisen pankinjohtajan Ulf Sunqvistin korvauksista tehdyn sopimuksen yksityiskohtia. Niinistön mukaan asia kuuluu veroministeri Arja Alholle (sd.), jos ministerien kantoja kysellään. Ulf Sundqvist puolestaan sanoi olevansa tyytyväinen sopimukseen.

Niinistö korostaa, että päätöksen Sunqvistin korvauksista teki valtion omistaman Arsenal Silta Oy:n hallitus.
-Nyt olisi todella aiheellista, että osakeyhtiön hallitus selvittää ratkaisun perustana olevat tosiseikat. Se on oikea osoite kysellä, millä perusteella velkoja on päätynyt ratkaisuun, Niinistö totesi tänään.

Niinistö ei halua arvioida, tekikö Alho oikean ratkaisun hyväksyessään Sundqvistilta vaaditun korvaussumman alentamisen. Omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal ilmoitti tiistaina, että STS-pankin entisen pääjohtajan Sundqvistin kanssa on sovittu 1,2 miljoonan markan kertakorvauksesta.

Suurin oppositiopuolue keskusta ja mm. kokoomuksen kansanedustajat Pekka Kuosmanen ja Paula Kokkonen ovat arvostelleet Sundqvistilta vaaditun korvaussumman alentamista vaatien hallitukselta perusteluja. Keskusta haluaa myös, että eduskunnan on voitava puuttua asiaan tiedonannolla.

Sundqvist toivoi, että muihin pankkikriisin uhreihin sovellettaisiin samoja periaatteita

Ulf Sundqvist puolestaan kommentoi vahingonkorvaussumman "kohtuullistamista" TV 1:n lauantaivekkarissa. Hän toivoi myös, että muiden pankkikriisin uhrien suhteen sovellettaisiin samoja periaatteita.

Nykyisin konsulttina toimiva Sundqvist sanoi tämän sopimuksen olleen hänelle asiallinen ja se perustui asiallisiin neuvotteluihin. Hän totesi olevansa tyytyväinen, että sopimus saatiin aikaan. Asiasta syntynyt kohu puolestaan on Sundqvistin mielestä oiva osoitus siitä, että oikeuskeskustelua on on vaikea käydä ilman politiikkaa.

Sundqvist lisäsi vielä, että 1,2 miljoonan markan summaan päädyttiin kompromissina neuvotteluissa, joissa toisena osapuolena valtionvarainministeriön kanssa käydyissä neuvotteluissa oli Arsenal Silta. Korkeimman oikeuden päätös korvauksista oli yli 9 miljoonaa markkaa.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.