Niinistön jatkohalut eivät muuttaneet opposition mieltä – Rinne vakuuttaa SDP:n asettavan oman ehdokkaan

Puolueissa haetaan haastajia Niinistölle 2:13

Presidentti Sauli Niinistön ilmoitus lähteä mukaan presidentinvaalitaistoon ei ainakaan heti saanut oppositiopuolueita asettumaan istuvan presidentin tueksi.

SDP pitää yhä kiinni siitä, että nimittää oman ehdokkaansa.

– SDP tulee asettamaan oman ehdokkaan, sanoi puolueen puheenjohtaja Antti Rinne tiistaina.

SDP:n Eero Heinäluoma on luvannut kertoa viimeistään ensi maanantaina, haluaako asettua ehdolle. Hän sanoi, että Niinistön ilmoituksella oli hänen päätökseensä jonkinlainen vaikutus, muttei tiedä vielä, mihin suuntaan.

– Täytyy tietysti tunnustella itseään, sillä virka on haastava ja tietysti tämä ehdokkuuskin on aika lailla kova koetus.

Myös muille oppositiopuolueille omat ehdokkaat

Myös RKP pitää yhä tärkeänä, että puolueella on oma ehdokas, mutta asiasta päätetään puoluehallituksen kokouksessa reilun viikon päästä. Puoluejohtaja Anna-Maja Henrikssonin mielestä europarlamentaarikko Nils Torvalds olisi vahvoilla puolueen ehdokkaaksi.

Kristillisdemokraattien puoluekokous tekee päätöksen vaaleihin osallistumisesta elokuussa. Puheenjohtaja Sari Essayah ei ottanut kantaa, pitäisikö oma ehdokas olla.

Vihreät ovat nimittäneet presidentinvaaleihin ehdokkaaksi kansanedustaja Pekka Haaviston. Vasemmistoliiton ehdokas on europarlamentaarikko Merja Kyllönen.

Kokoomus tukee Niinistöä

Sauli Niinistö päätti pyrkiä jatkokaudelle valitsijayhdistyksen ehdokkaana. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ilmoitti kokoomuksen tukevan Niinistön uudelleenvalintaa.

 - Olin huolissani siitä, että lähteekö hän ehdolle. Hänen päätöksensä oli ehdottoman hyvä uutinen, Orpo sanoi.

Perussuomalaisten ehdokas ratkennee vasta puolueen puheenjohtajavaalin jälkeen vajaan parin viikon kuluttua. 

Lue myös:

    Uusimmat