Heinäluoma kertoo viikon sisällä, lähteeko ehdolle presidentinvaaleihin

SDP:n mahdollinen presidenttiehdokas Eero Heinäluoma lupaa kertoa ratkaisustaan viikon sisällä.

Heinäluoma sanoo Twitterissä presidentinvaaliasetelman selkiintyneen, kun presidentti Sauli Niinistö ilmoitti ehdokkuudestaan.

Heinäluoma sanoi viime kesänä, ettei ole kiinnostunut lähtemään ehdokkaaksi. Sen jälkeen hän on kuitenkin todennut miettivänsä asiaa uudelleen.

"Nyt kun vielä SDP saisi oman edokkaansa"

Myös Niinistön kilpakumppanin, keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhasen mukaan Niinistön ilmoitus selkeyttää presidenttivaaliasetelmaa.

– Tulkitsen ilmoituksen selkeästi niin, että hän lähtee ehdokkaaksi, Vanhanen sanoi STT:lle.

– Nyt kun vielä SDP saisi oman ehdokkaansa, niin hyvä.

Vanhanen ei pidä mahdollisena sitä, että vaadittava määrä nimiä jäisi keräämättä. Presidentti nauttii niin suurta kansan suosiota.

Vanhanen ei ollut pitänyt todennäköisenä, että Niinistö haluaisi mittauttaa kannatuksensa valitsijayhdistyksen kautta, koska hän on ollut kaksi kertaa aiemminkin kokoomuksen presidenttiehdokkaana.

– Mikä nyt sitten on muuttunut, se varmaan kokoomuksen sisällä tiedetään. Hän oli 2006 ja 2012 selkeästi kokoomuksen ehdokkaana, että jotakin tässä on viime vuosina tapahtunut, Vanhanen sanoi.

Vanhasen mukaan vastaavaa kannatuksen mittausta ei ole ennen ollut, jossa ensin katsotaan, tuleeko eri kansalaispiirejä tueksi ja vasta sitten ilmoittaudutaan ehdokkaaksi.

Vihreiden presidenttiehdokas on kansanedustaja Pekka Haavisto ja vasemmistoliiton europarlamentaarikko Merja Kyllönen.

Perussuomalaisten on määrä valita ehdokkaansa puoluekokouksessaan kesäkuussa.



Lue myös:

    Uusimmat