Niilo Moilanen jysäytti hurjan vedon Salpausselällä

Maastohiihdon maailmancupin toiseksi viimeinen kilpailu on luvassa lauantaina Lahdessa, kun miehet ja naiset iskevät sprinttiladulle. Aika-ajojen paras suomalainen oli Niilo Moilanen, joka oli kolmanneksi nopein. Yhteensä 12 suomalaista eteni erävaiheeseen.

Moilasen lisäksi miesten erävaiheeseen etenivät Olli Ahonen (10:s), Ville Ahonen (17:s), Ristomatti Hakola (22:s), Lauri Mannila (26:s) ja Joni Mäki (28:s). Juuso Haarala (39:s), Lauri Lepistö (42:s), Lauri Vuorinen (43:s), Verneri Poikonen (58:s) ja Ike Melnits (62:s) karsiutuivat.

Norjan Johannes Hösflot Kläbo oli aika-ajojen ykkönen ennen maanmiestään Pål Golbergiä. Moilanen jäi Kläbosta vain reilun sekunnin.

Suomen naisista erävaiheeseen etenivät Kerttu Niskanen (11:s), Jasmi Joensuu (13:s), Jasmin Kähärä (16:s), Anne Kyllönen (17:s), Krista Pärmäkoski (26:s) ja Johanna Matintalo (27:s). Anni Kainulainen (44:s), Tiia Olkkonen (48:s), Eevi-Inkeri Tossavainen (49:s), Elsa Torvinen (50:s), Hilla Niemelä (54:s) ja Maaret Pajunoja (55:s) karsiutuivat.

Ruotsin Jonna Sundling oli naisten aika-ajojen nopein ennen Norjan Kristine Stavås Skistadia. Sprintticupin kokonaisvoittoa jahtaava Maja Dahlqvist oli kolmas. Sprintticupia johtava Sveitsin Nadine Fähndrich oli aika-ajojen 24:s.




Lue myös:

    Uusimmat