Nightwishin laulaja Floor Jansenilla on todettu rintasyöpä

Floor Jansen kertoo saaneena syöpädiagnoosin.

Nightwish-vokalisti Floor Jansenilla  on todettu rintasyöpä. Laulaja kertoo asiasta Twitterissä.

– Minulla on rintasyöpä. Se diagnosoitiin vähän yli kaksi viikkoa sitten, ja menen huomenna leikkaukseen poistattamaan kasvaimen, laulaja kirjoittaa.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jansen kertoo postauksessaan sairauteen liittyvän ennusteensa olevan erittäin hyvä. Laulajan mukaan kyseessä ei vaikuttaisi olevan aggressiivinen syöpä, ja se ei ilmeisesti ole päässyt leviämään.

Jansenin mukaan hänen rintaansa ei poisteta leikkauksessa. Syöpä on määrä poistaa leikkauksessa kokonaan, jonka jälkeen laulaja saa kolmen kuukauden ajan sädehoitoa.

– Sana syöpä on järkyttävä. Kaikki, mitä pidit elämässä tärkeänä ennen tätä diagnoosia, muuttuu radikaalisti muutamassa minuutissa. Nyt haluan vain olla taas terve. Haluan nähdä tyttäreni kasvavan naiseksi. Haluan elää! Jansen kirjoittaa.

Jansenin mukaan hänellä ei ollut aavistustakaan siitä, että hän sairastaa syöpää. Laulaja kirjoittaa sairauden löytyneen mammografiassa, eli rintojen röntgentutkimuksessa, joka hänelle tehtiin rutiinin vuoksi. 

– Jos en olisi mennyt [mammografiaan], kasvain olisi jäänyt huomaamatta. Vuoden päästä se olisi voinut kasvaa paljon isommaksi, hän kirjoittaa.

Laulaja kannustaa kaikkia käymään säännöllisesti mammografiassa, vaikkei huolta omasta terveydestä olisikaan.

Lue myös:

    Uusimmat