Nightwish-Hietala avautuu alkoholista uutuuskirjassa: Olin tuhoamassa melkein kaiken elämässäni

Marco Hietala jätti alkoholin juomisen yli viisi vuotta sitten.

Nightwish-yhtyeen basisti-laulaja Marco Hietala on yksi suomalaisista julkisuuden henkilöistä, jotka kertovat elämästään Rikhard Larvannon valokuvakirjassa. Kirjan avulla kerätään varoja Helsinki Mission nuorten kriisityölle.

Hietala kertoo kirjassa taistelustaan alkoholin kanssa.

– Ehkä elämäni suurin haaste oli läträäminen alkoholin kanssa. Sen voittaminen sillä, että tajusin olevani tu­hoamassa melkein kaiken sen, mikä oli tärkeintä elämässäni: Perhe, ystävät ja bändielämä, basisti kertoo 30 Fates of Finland -kirjassa.

– Olin mokaa­massa hyvin paljon asioita, ja tajusin pistää puntariin sen mikä on tärkeää: Egoistinen itsensä tyydyttä­minen, vai edellä mainitut asiat, ja tajusin että kyllähän se vaakakuppi kallistui helvetisti.

Hietalan mukaan Suomessa vallitsevassa kulttuurissa liikaa alkoholia juovaa säälitään, mutta sitä joka ei juo, saa otsaansa kummajaisen leiman.

– Mun piti vain tajuta että kenenkään muun mielipiteet noista asioista ei ole oikeutettuja määrittämään sitä, että kuka oikeasti olen, nyt haluan olla parempi mies. Ja mielestäni se todisti sen, että olin jälleen kerran vahvempi kuin ne vastoinkäymiset, joita eteeni oli laitettu. Sinne se jäi, jo yli viisi vuotta takana.

Hietala on kertonut haasteistaan alkoholin kanssa jo vuonna 2012 Voicen haastattelussa. Hän ei pitänyt vaikutuksista, joita alkoholi aiheutti etenkin humalaa seuraavana päivänä.

– Silloin alkoi aina masentaa ihan hulluna. Yksi lääkehän olisi tietysti ollut vetää siihen oloon lisää juomaa, mutta se ei olisi ollut mikään hyvä ratkaisu, Hietala sanoi Voicelle.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja