Niclas Grönholm hakee ruotsalaisista revanssia Suomen MM-osakilpailuissa – "Se tasoittaa tilannetta"

Rallicrossin MM-sarja jatkuu viikonloppuna Kouvolassa, missä ajetaan osakilpailut lauantaina ja sunnuntaina.

GRX-tallin Niclas Grönholm ei saanut kaudelleen parasta mahdollista starttia Ruotsin Höljesissä viime viikonloppuna. Lauantain osakilpailussa Grönholm ylsi finaaliin, jossa hän sijoittui lopulta neljänneksi, mutta sunnuntain kisa tyssäsi semifinaalivaiheeseen. Höljesin kisat olivat ruotsalaiskuskien näytöstä.

– Aika monta pientä juttua siinä oli kaiken kaikkiaan pielessä. Startti ei onnistunut, pitoa ei lähdössä tuntunut olevan, ja vesikelin säädöt olivat hukassa kaikilla autoilla. Avausviikonloppu ei ollut ollenkaan sitä, mitä odotettiin, Grönholm myöntää.

Rallicrossin kaksinkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson nappasi Höljesissä MM-sarjan kärkipaikan 56 pisteen potillaan. MM-sarjassa seitsemäntenä majailevalla Grönholmilla on kasassa 28 pistettä eli puolet vähemmän.

– Tiimin pojat tekevät paljon töitä ja analyysit on tehty, että ollaan Kouvolassa parempia, Grönholm vakuuttaa.

Ruotsalaiskuljettajilla oli etu puolellaan avauskisoissa Höljesissä, mutta tilanne muuttuu Kouvolassa.

– Kouvolassa on tuttu rata, olen yleensä ajanut siellä aika hyvin. Osaan sen radan, ehkä se tasoittaa tilannetta. Pitää muistaa, että kymmenestä MM-sarjan parhaasta kuskista noin seitsemän tulee Ruotsista. Viime viikonloppuna ajettiin heidän kotiradallaan, he testaavat Höljesin radalla ja tuntevat sen paikan hyvin. Hyvällä fiiliksellä lähden kotikisaan.

Koronaviruksen vuoksi Grönholm ei pääse nauttimaan kotiyleisön kannustuksesta Kouvolassa.

– Yleisö toisi toki lisäbuustia ja hyvää painetta suoritukseen, mutta toki kotikisa sellaisenaankin tuo. Molemmat kisat kuitenkin televisioidaan, se tuo hyvää fiilistä. Rallicrossista on viime aikoina kirjoitettu enemmän ja laji on tapetilla, Suomen ykköskuski miettii.

– Silti minulla on päällimmäisenä mielessä auton saaminen paremmaksi ja Ruotsin viikonloppua parempi tulos. Voitosta ajetaan, Grönholm linjaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja