Grönholmilla tiukka tavoite MM-rallicrossin kauden avaukseen – "Aina ajetaan voitosta, mikään muu ei tyydytä"

Rallicrossin MM-sarja starttaa Ruotsissa lauantaina ja sunnuntaina. Suomen ykköstykki Niclas Grönholm lähtee hakemaan avauskisasta ainoastaan voittoa.

Kauden tavoitteena kolmannen polven kuskilla on maailmanmestaruus. Viime kaudella Grönholm jäi MM-sarjassa neljänneksi. Ruotsin Timmy Hansen vei maailmanmestaruuden.

– Avauskisan rata on spesiaali, loppupeleissä tekninen rata. Se vaatii autolta enemmän kuin moni muu rata. Säätäminen on hankalaa, siellä mennään paljon yhdellä pyörällä. Se on vähän erilainen rata kuin muut MM-sarjassa, vain Kouvolan rata on samantyylinen, miettii 24-vuotias Grönholm.

Yli 600 hevosvoimaisella Hyundain i20 Supercarilla ajava suomalainen ei kauaa pohdi avauskisan tavoitetta.

– Aina ajetaan voitosta, mikään muu ei tyydytä. Mulla on ollut aina huonoa tuuria Ruotsissa. Olen päättänyt, että nyt se kääntyy. Haluan hyvät pisteet taskussa kauden toisen viikonloppuun Kouvolaan.

Kauden alla odottava fiilis

Grönholm ei kauden avauksen alla isommin jännitä, tai mies ei ainakaan sitä myönnä.

– Odottava fiilis tässä enemmän on, kauden avaus on aina erikoinen. Sitä ei ihan tarkkaan tiedä missä muut menee, eikä oman auton suorituskyvystä ole täyttä varmuutta, vaikka kaikki hyvältä tuntuukin. En tiedä jännittääkö tässä.

Grönholm ajaa Jussi Pinomäen vetämässä GRX Taneco -tiimissä tallikaverinaan venäläinen Timur Timerzjanov.

Testikilometrejä on alla maltillisesti.

– Testiä ei voi paljoa ajaa, nämä ovat niin viritettyjä laitteita.500-600 kilometrin jälkeen on huollon aika, se on kallista touhua yksityistallille. Ei muutkaan ole isosti ajaneet, samalla tasolla ollaan.

Kotikisa polttelee jo mielessä

Koronaviruspandemia on vaikuttanut lähes jokaisen elämään Suomessa. Se laittoi myös rallicrossin MM-sarjan kalenterin uusiksi.

– Muuten se ei ole oikeastaan mun tekemisiin paljoa vaikuttanut. Testiä on ollut vähän, mutta toisaalta olen päässyt hyvin fyysistä puolta treenaamaan, kunto on hyvä. Pitkä on tauko ollut, Grönholm miettii.

Soratykit kisaavat heti seuraavana viikonloppuna Suomessa ja Kouvolassa.Rallicrossin MM-sarja nähtiin kotimaassa viimeksi vuonna 2014.

– On todella kiva päästä Suomeen ajamaan. Olin jo 2014 mukana, mutta eri luokassa. Hienoa, että Jussi Pinomäki otti järjestelyistä kopin ja saatiin kotikisa ja kaksi lisäkisaa kalenteriin. Varsinaista kotikenttäetua mulla ei ole, sillä moni sarjan kuskeista on ajanut Kouvolassa ennenkin ja he tuntevat radan. Mutta ainakin on lyhyt matka kisapaikalle, Suomen rallicrossin ykköstykki Niclas Grönholm nauraa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja