NHL-tähden rankka matka Stanley Cup -voittajaksi: "Miksi sinä itket, isä?"

Ruotsalainen Nicklas Bäckström ehti unelmoida jääkiekon NHL:n Stanley Cup -voitosta 11 vuoden ajan, ennen kuin voitto tuli Washington Capitalsin paidassa.

Videolla Washingtonin Stanley Cupin voitto. 

Matka kuitenkin oli rankka, ja välillä jopa ehti näyttää siltä, ettei Bäckströmiä nähtäisi mukana viime kauden loppuhuipennuksessa. Hän nimittäin loukkaantui jo pudotuspelien toisella kierroksella, kun sai kiekon käteensä. Sormeen tuli kaksoismurtuma, ja hän joutui olemaan sivussa neljästä ottelusta. 

– Sain koko ajan hoitoa, ja siihen ei sattunut niin paljoa. Luulimme, että pahin olisi jo ohi muutamassa päivässä, mutta sormi oli turvonnut niin paljon, etten saanut enää hanskaa käteeni, Bäckström kertoo Expressenille.

– Jos kyseessä olisi ollut tavallinen sarjapeli, en olisi pelannut missään nimessä, mutta nyt olivat kauden päätöspelit ja olisin halunnut olla mukana. Sen sijaan istuin pukuhuoneessa videovalmentajan kanssa ja katsoin ottelua ruudulta, Bäckström jatkaa. 

– Olin niin hermostunut, että olin kuin todellisessa helvetissä. Tuntui sairaalta istua siellä, mutta kun voitimme, oli se suuri helpotus, Bäckström sanoo. 

Ruotsalaishyökkääjä onnistui palatessaan olla ratkaisevassa roolissa syöttämällä kaksi maalia kuudennessa ottelussa ja tekemällä ratkaisumaalin seitsemännessä ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan.

– Lääkärit olivat huolissaan siitä, jos saisin käteeni osuman pelien aikana. Silloin olisin joutunut leikkaukseen ja pelaaminen olisi ollut mahdotonta. Olin unelmoinut Stanley Cupista siitä asti, kun saavuin Yhdysvaltoihin 11 vuotta sitten, Bäckström toteaa. 

Finaalisarjassa Capitals kärsi avausottelussa tappion, mutta voitti sen jälkeen neljä ottelua putkeen. Alkoi monen päivän juhliminen, johon kuului onnenkyyneleet. Ruotsalaisen viisivuotias tytär Haley oli ollut ihmeissään isänsä reaktioista, ja kysynyt tältä, miksi hän itkee. 

– Olen niin onnellinen, Bäckström vastasi. 

Vegasissa pelatussa ratkaisevassa ottelussa oli ollut paikalla koko Bäckströmin perhe. 

– Se oli mahtava tunne. Kaikki pääsivät tulemaan jäälle, ja saimme ottaa yhteiskuvia. Poikani Vince osoittaa aina tv:ssä näkyviä jääkiekkoilijoita ja sanoo, että "isä". Hän luulee kaikkia jääkiekkoilijoita isäkseen, Bäckström kertoo. 

Bäckström on nyt yhden askeleen päässä kolmen kullan kerhosta, sillä hänellä on myös MM-kulta vuodelta 2017. Olympiatasolla hän on voittanut kertaalleen hopeaa. 

NHL:n kausi 2018-19 käynnistyy 3. lokakuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat