Ruotsin jääkiekkolegendalle kävi kalpaten MM-kultajuhlinnassa – "En pystynyt kävelemään"

0:36
Katso videolta: William Nylanderin loikkaa Henrik Lundqvistin päälle.

Ruotsin jääkiekkolegenda Henrik Lundqvist kertoi tuoreessa SVT:n dokumentissa, kuinka hän loukkasi itsensä Ruotsin voitettua vuoden 2017 MM-kultaa voittolaukauskisan jälkeen.

Ruotsi kohtasi tuolloin loppuottelussa Kanadan. Leijonat jäi kisoissa ilman mitalia. Välierissä tuli 1-4-tappio Ruotsille ja pronssiottelussa Venäjä oli parempi maalein 5-3. Loppuottelun ympärillä oli runsaasti dramatiikkaa. Lähes 900 NHL-runkosarjaottelua tahkonnut Lundqvist paljasti, että ei uskonut koskaan pelaavansa ottelun.

–  Olin todella tuskissani aamupäivällä. Onnistuimme kuitenkin saada polven sen verran kuntoon, että pystyin liikkumaan. Ottelun puolivälissä puudutus alkoi katoamaan. Kolmannessa erässä olin kovissa kivuissa ja ottelu meni tietenkin jatkoajalle ja rankkareille, Lundqvist kertoi.

Lundqvististä tuli ottelun sankari, kun hän torjui loistavan MM-turnauksen pelanneen Mitch Marnerin suorituksen. Ruotsin William Nylander oli ensimmäisenä jäällä juhlimassa ja hän hyppäsi Lundqvistin syliin. 

– Minulla on hiukan huono omatunto, olisin voinut todella teloa "Henken", Nylander sanoi jälkikäteen. 

Nyt Lundqvist paljasti, että juhlinnalla oli hintansa.

– Polvi oli ok. Siihen sattui, mutta lonkkaan sattui todella paljon. Laskeuduin suoraan sen päälle. Minua sattui kuukauden. Ottelun jälkeen roikuin mailassa, koska en pystynyt seisomaan. Pukuhuoneessa istuin ja nautin. Otin oluen, kun kaikki juoksivat ympäriinsä juhlimassa. Istuin vain penkillä. Se oli niin mukavaa, mutta en pystynyt kävelemään Lundqvist sanoi.

Lundqvist pelasi MM-turnauksen jälkeen vielä kolmena kautena NHL:ssä. Viimeisellä kaudella 2020-2021 Washington Capitalsissa Lundqvistiä ei enää jäällä nähty.

Katso tilanne pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja