NHL-kovanyrkki Gino Odjick kuollut 52-vuotiaana – taisteli vuosia pysäyttävän uutisen jälkeen

NHL:ssä kovaotteisena hyökkääjänä tunnettu Gino Odjick on kuollut 52-vuotiaana. Poismenon vahvisti Odjickin entinen seura Vancouver Canucks.

Kanadalainen Odjick kuoli sydänkohtaukseen.

– Gino oli fanien suosikki siitä hetkestä, kun hän liittyi organisaatioomme. Hän pisti koko ajan sydämensä ja sielunsa peliin jäällä ja sen ulkopuolella, seuran puheenjohtaja Francesco Aquilini kommentoi tiedotteessa. 

– Hän inspiroi monia ja osoitti sen, mitä on olla Canuck. 

Odjick sai vuonna 2014 diagnoosin harvinaisesta taudista, kuolemaan johtavasta AL-amyloidoosista, joka heikentää sydämen toimintaa. Ennuste oli tuolloin synkkä, sillä Odjickin sydän toimi vain 20-prosenttisesti normaaliin kapasiteettiin verrattuna. 

– Tein punttitreenejä 3-4 kertaa viikossa. Kävin ulkona ja elin täysillä. Sitten boom, tämä tapahtuu. He (lääkärit) kehottivat minua valmistautumaan kuolemaan ja tekemään testamentin, Odjick muisteli Global Newsille vuonna 2017.  

– He sanoivat minulle (tuolloin), että menen kotiini kuolemaan, mutta ajattelin, että tulen vielä takaisin.

Odjick pelasi valtaosan NHL-urastaan Canucksissa, mutta edusti myös New York Islandersia, Philadelphia Flyersia ja Montreal Canadiensia. Runkosarjaotteluita hänelle kertyi 604, joissa hän summasi 64 osumaa, 73 maalisyöttöä ja peräti 2 567 jäähyminuuttia. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja