NHL-surkimus hukkasi johtoaseman ja hävisi 18. kerran peräkkäin – jakaa nyt kyseenalaisen ennätyksen

Jääkiekon NHL:ssä karmaisevassa tappioputkessa soutanut Buffalo Sabres joutui jälleen tyytymään häviöön, kun Philadelphia Flyers otti kotikentällään kiinni kolmen maalin etumatkan.

Tappio oli Sabresille jo 18:s putkeen. Joukkue aloitti puolustaja Henri Jokiharjun maalilla ja oli kahden erän jälkeen 3–0-johdossa. Flyers kuitenkin kiri johdon kiinni kolmannessa erässä, pakotti pelin jatkoajalle ja vei alle minuutissa 4–3-voiton Ivan Provorovin maalilla.

Ensimmäisen erän maali oli Jokiharjun toinen tällä kaudella.

Buffalo jakaa nyt Pittsburgh Penguinsin kanssa kyseenalaista ennätystä kaikkien aikojen pisimmästä tappioputkesta. Penguins hävisi 18 ottelua peräkkäin kaudella 2003–04. Penguisin häviöputken jälkeen NHL on tosin muuttanut sääntöjään. Kaudella 2005–06 tuli voimaan linjaus, jonka mukaan tasapelejä ei enää sallita, vaan ottelu ratkotaan tarvittaessa voittolaukauskisassa, kertoo nhl.com-sivusto.

Myös Edmontonille jatkoaikavoitto

Edmonton Oilersin ja Toronto Maple Leafsin kohtaamisessa joukkueiden suomalaisvahdit Mikko Koskinen ja Veini Vehviläinen seurasivat penkiltä, kun ottelu venyi jatkoajalle 2–2-tilanteessa.

Voiton vei Edmontonille Darnell Nurse, kun jatkoaikaa oli pelattu vasta 17 sekuntia. Mike Smith torjui Edmontonin maalilla 29 kertaa, Toronton Michael Hutchinson pysäytti kiekon 20 kertaa.

Edmontonin Jesse Puljujärvi oli jäällä runsaat 18 minuuttia ja pääsi yrittämään maalintekoa kerran.

Pittsburgh Penguins puolestaan otti neljännen voittonsa putkeen, kun New York Islanders taipui luvuin 2–1.