NHL-supertähdeltä kovaa tekstiä Miro Heiskasen erikoisominaisuudesta – koko lajin ykkösnimen tasolla!

Suomalaispuolustaja Miro Heiskanen jätti varsin vakuuttavan vaikutelman itsestään viime kaudella NHL:ssä. Helsingin IFK:sta Dallas Starsiin matkannut Heiskanen nousi heti isoon rooliin uuden seuransa takalinjoilla. Heiskanen saakin nyt kovaa hehkutusta Starsin supertähdeltä Tyler Seguinilta, erityisesti yhdestä ominaisuudesta.

Stars nappasi Heiskasen kesän 2017 NHL:n varaustilaisuudessa ensimmäisen kierroksen kärkipäässä, kolmannella vuorolla. Tämän jälkeen Heiskanen pelasi vielä vuoden Suomessa, minkä jälkeen siirtyi taalajäille.

20-vuotias Heiskanen nakutti NHL-tulokaskaudellaan 82 runkosarjaottelussa tehot 12+21=33.

Heiskanen on saanut kehuja niin hyvin kypsistä otteistaan kuin myös erityisesti yhdestä osa-alueesta: loistavasta luistelukyvystään.

Tähän liittyen Starsin tähtihyökkääjä Tyler Seguin löi pöytään kovan näkemyksen.

– Hän on luistelutaidon osalta aivan samalla tasolla kuin Connor (McDavid) ja Nathan MacKinnon, Seguin sanoi NHL:n radiokanavalla SiriusXM:llä.

Seguinin mainitsemista pelaajista McDavidia on pidetty jopa koko lajin ykkösnimenä. Myös MacKinnon on tullut tutuksi yhtenä NHL:n kirkkaimpana tähtenä. Molempien McDavidin ja MacKinnonin pelit nojaavat äärimmäisen vahvaan luistelutaitoon.

Heiskasen kannalta vertailukohdat ovatkin varsin herkulliset.

Eikä kommentteja jakeleva Seguin paljoa taivu mainittujen tähtien rinnalla. Esimerkiksi viime kaudella 27-vuotias Seguin nakutti 82 runkosarjaottelussa tehot 33+47=80.

Starsissa Seguin on päässyt läheltä seuraamaan Heiskasen otteita ja kehitysaskeleita. Suomalaispuolustaja saakin Seguinin innostumaan.

– Hänen luistelu on aivan toisella tasolla. Olen luistellut monien hyvien pelaajien kanssa tämän kesän aikana, yhtenä esimerkkinä McDavid. Miro on samalla tavalla aivan ainutlaatuinen, Seguin hehkutti, jatkaen:

– On jännä nähdä, että miten hän on mennyt eteenpäin jälleen yhden harjoittelukesän jälkeen. Saa nähdä, että kuinka hyvä pelaaja hän osaakaan olla, Seguin totesi Heiskasesta. 

Lue myös:

    Uusimmat