Suomalaistähden kanssa tehokkaan tutkaparin muodostanut superlupaus on yksi NHL-draftin suurimmista helmistä – "Hänellä on kaikki taidot"

Yksi tiistaisen NHL-varaustilaisuuden suurimpia lahjakkuuksia on saksalainen Tim Stützle, jota povataan varattavaksi kärkikolmikossa. Stützle pelasi viime kaudella Mannheim-paidassa samassa ketjussa suomalaishyökkääjä Tommi Huhtalan kanssa.

18-vuotias Tim Stützle on saksalaisen jääkiekkoilun suurimpia lahjakkuuksia. Tämän lisäksi taiturihyökkääjä on yksi tiistaisen NHL-draftin parhaimpia pelaajia. Monissa arvioissa Stützleä on povattu varattavaksi kärkikolmikossa yhdessä Kanadan Alexis Lafrenieren ja Quinton Byfieldin kanssa.

Stützlen lahjakkuus on kerännyt runsaasti hehkutusta useilta pelaajatarkkailijoilta.

– Hän on tehnyt miesten sarjoissa sellaisia asioita, joihin hyvin harvat varaukset ovat lähihistoriassa pystyneet. Hän on jokaisessa ottelussa avainpelaaja. Hänellä on loistava peliäly ja hän on loistava kiekon kanssa, eräs pelaajatarkkailija hehkuttaa The Hockey Newsin mukaan.

– Hän ei ainoastaan täydennä muita taitavia pelaajia, vaan tekee heistä parempia, hän jatkaa.

Stützle debytoi viime kaudella Saksan DEL-liigassa pelaavan Mannheimin riveissä upealla tavalla. Lahjakas saksalainen takoi 41 pelaamassaan ottelussa 34 tehopistettä. Stützle muodosti kauden aikana tehokkaan tutkaparin suomalaishyökkääjä Tommi Huhtalan kanssa.

– Sain kunnian pelata hänen kanssaan samassa ketjussa melkein koko kauden. Kun olimme terveitä, pelasimme yhdessä, Huhtala kertoi MTV Urheilulle kauden jälkeen.

32-vuotias Huhtala yhtyy nuoren saksalaislupauksen ylistyskuoroon. Stützlen ominaisuudet ovat lähes jokaisella osa-alueella huippuluokkaa, eikä Huhtala näe mitään syytä siihen, miksi saksalainen ei olisi yksi tulevan NHL-draftin kärkinimistä.

– Hän todella pelitaitava. Hänellä on kaikki taidot: luistelu, kiekonkäsittely, laukaus ja kiekolliset taidot ovat ihan ykkösluokkaa. Tulee varmasti olemaan korkealla draftissa, Huhtala ennakoi.

Nuori Stützle ehti tehdä viime kauden aikana suuren vaikutuksen Huhtalaan. Huhtala sai seurata läheltä Stützlen kunnianhimoista paloa kehittyä pelaajana ja tavoitella unelmiaan.

– Oli hienoa seurata sitä päivittäistä työtä ja motivaatiota mennä eteenpäin. Mielenkiinnolla seuraan hänen uraansa tulevaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja