NHL:ssä tuplajuhlat – Sidney Crosby ja Connor McDavid suurpelaajien kerhoihin

Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosbysta tuli kautta aikain 15. pelaaja, joka on saavuttanut urallaan 1 500 tehopistettä NHL:n runkosarjassa. Myös Edmonton Oilersin Connor McDavid saavutti huiman rajapyykin NHL-kierroksella Suomen aikaa sunnuntain vastaisen yönä. 

Crosby teki 5–1-voitossa Detroitia vastaan kaksi maalia ja syötti yhden. Hän on kerännyt 1 189 runkosarjan ottelussaan pisteet 550+950.

Crosbya pienemmällä pelimäärällä rajapyykin ovat NHL:n historiassa rikkoneet vain Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Marcel Dionne, Jaromir Jagr ja Phil Esposito.

– Hän ei ole vain yksi oman aikansa suurimmista pelaajista, vaan hän on yksi kaikkien aikojen suurimmista pelaajista, Pittsburghin päävalmentaja Mike Sullivan ylisti Crosbyä NHL:n kotisivuilla.

McDavid viiden legendan rinnalle

Oilers-supertähti Connor McDavid teki kaksi maalia ja syötti yhden, kun Edmonton juhli 6–1-vierasvoittoa San Jose Sharksista.

McDavid rikkoi samalla 150 pisteen rajan tällä kaudella. Hän on kerännyt tällä kaudella 80 pelissään tehopisteet 64+87=151.

NHL:n historiassa vain viisi muuta pelaajaa on yltänyt 150 runkosarjapisteen kauteen: Gretzky, Lemieux, Steve Yzerman, Esposito ja Bernie Nicholls.

Lue myös:

    Uusimmat