Sebastian Aho rohmusi pisteitä – Teuvo Teräväisestä kantautui ikävä uutinen

Carolina Hurricanes voitti New York Rangersin jääkiekon NHL:ssä 6–3. Carolinan suomalaishyökkääjä Sebastian Aho oli näkyvästi mukana joukkueensa voitossa tehtyään voittomaalin ja syötettyään lisäksi kaksi muuta osumaa.

Aho survoi Carolinan 4–1-johtomaalin väkisin toisessa erässä kaaduttuaan samalla jäähän.

Teuvo Teräväinen syötti yhden maalin ennen kuin joutui jättämään kaukalon loukkaantumisen vuoksi toisessa erässä. Carolina kertoi Twitterissä Teräväisen saaneen alavartalovamman.

Carolinan kolmas suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi ja Rangersin Kaapo Kakko jäivät ottelussa pisteittä.

Crosbylle hattutemppu

Pittsburgh Penguins voitti Columbus Blue Jacketsin 5–2, ja joukkueen ykkösnimi oli supertähti Sidney Crosby. Kanadalainen teki ottelussa kolme maalia ja syötti lisäksi yhden osuman. Pittsburghin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen sai jääaikaa 12 minuuttia ja jäi ilman tehomerkintöjä.

Columbuksen maalivahti Joonas Korpisalo torjui ottelussa 26 kertaa. Reilut 17 minuuttia pelannut Columbuksen hyökkääjä Patrik Laine syötti Boone Jennerin 2–1-maalin.

New York Islandersin Robin Salo kellotti jääaikaa reilut 20 minuuttia, kun Islanders voitti Arizona Coyotesin 4–0.

Kähkönen kiekkosateessa Chicagossa

Minnesota Wildin suomalaismaalivahti Kaapo Kähkönen joutui tekemään kovan iltapuhteen, kun Minnesota haki 5–1-vierasvoiton Chicagosta. Kähkönen torjui Minnesotan maalilla 35 kertaa ja antautui vain kerran – viitisen minuuttia ennen ottelun päätöstä.

Chicago Blackhawks lähti otteluun tolppien välissä kokenut Marc-Andre Fleury, mutta kanadalainen joutui tekemään tilaa joukkueen suomalaiselle maailmanmestarivahti Kevin Lankiselle kesken toisen erän. Lankinen torjui urakkansa aikana 16 laukausta ja päästi yhden maalin.

Chicagon suomalaishyökkääjä Henrik Borgström ei pelannut ottelussa.