NHL:ssä erikoiset panokset – pitkän linjan tähtipelaaja lopettaa, jos toinen seura nappaa hänet

6:38
Videolla juttua viime yön NHL-kierroksen tapahtumista: Kaapo Kakko iski maalin, Juuse Saros loisti tolppien välissä.

Jääkiekkoliiga NHL:ssä suomalaispuolustajan Mikko Lehtosen edustama Toronto Maple Leafs teki pelaajaliikkeitä, kun se asetti Jason Spezzan ja Aaron Dellin siirtolistalle. Spezzan kohdalla panokset ovat nyt poikkeuksellisen suuret.

Maple Leafsin liikkeet tulivat julki Suomen aikaan sunnuntaina illalla. Maple Leafs asetti Dellin ja Spezzan siirtolistalle siksi, jotta seura sai tilaa loukkaantumisen jälkeen paluuta tekevälle huippulupaukselle Nick Robertsonille.

Se, että poimitaanko heidät pois siirtolistalta, selviää maanantai-iltana.

Spezzan kohdalla panokset ovat nyt erityisen suuret. 37-vuotiaan hyökkääjän pelaajaura on vaarassa päättyä, mikäli joku muu seura poimii hänet itselleen.

– Hän yksinkertaisesti lopettaa siinä tapauksessa, Spezzan agentti Rick Curran sanoi Sportsnetille poimimisvaihtoehdosta.

Spezza on kotoisin Toronton seudulta Ontariosta. Kanadalaishyökkääjä on vedonnut siihen, että hän haluaa jäädä kotikonnuilleen, eikä hän halua vaihtaa enää maisemaa.

Spezza on pitkän linjan NHL-tähtipelaaja. Kanadalaissentterin kulta-ajat osuivat 2000-luvun loppupuoliskolle. Spezza takoi tuolloin kovaa jälkeä Ottawa Senatorsissa yhdessä Dany Heatleyn ja Daniel Alfredssonin kanssa.

Maple Leafsin ja Senatorsin lisäksi Spezza on edustanut taalajäillä myös Dallas Starsia. NHL:n runkosarjaotteluita hänelle on kertynyt 1126 (341+600=941).

Kansainvälisellä tasolla Spezza on voittanut maailmanmestaruuden Kanadan paidassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja