The Athletic: Sidney Crosby antanut hyväksyntänsä – NHL-kulisseissa yritetään löytää keinot supersiirtoon

Päättyneellä kaudella NHL:n parhaaksi puolustajaksi arvostetun Erik Karlssonin ympärillä kohisee.

San Jose Sharks -puolustajan tiedetään tahtovan vaihtaa maisemaa. Mammuttimainen sopimus hidastaa prosessia. Karlssonilla on neljä vuotta jäljellä sopimusta, joka takaa hänelle 11,5 miljoonan dollarin kausitulot.

Karlsson iski päättyneellä kaudella jylhät 101 tehopistettä. 33-vuotias tähtipakki on pelannut NHL:ssä yhteensä 920 ottelua. San Josen lisäksi hän on edustanut Ottawa Senatorsia. Ruotsalaista pidetään yhtenä lähihistorian parhaista hyökkäävistä puolustajista.

Aiemmin Sebastian Ahon tähdittämän Carolina Hurricanesin raportoitiin aktivoituneen kilvassa kolminkertaisen Norris Trophy -voittajan palveluksista.

Tilanne elää. The Athleticin mukaan Pittsburgh Penguins painaa nyt kovaa kulisseissa. Joukkueen superstarat ovat valmiita ottamaan ison profiilin tähden riveihinsä.

Kiekkotoimittaja Rob Rossin mukaan joukkueen johtavat pelaajat Sidney Crosby ja Kris Letang kannattavat hankintaa ja ovat antaneet oman hyväksyntänsä Karlssonin mahdollisen siirron tiimoilta. Penguins-organisaatiosta ollaan tiiviisti yhteydessä ruotsalaistähteen, niin seurajohdon kuin pelaajienkin suunnalta. 

36-vuotias Letang pitäisi Karlssonin saapuessa paikkansa joukkueen ykköspakkina, mutta on valmis tekemään myönnytyksiä ylivoimakoostumuksien osalta, mikäli viivalle kiekkoa leipomaan saapuisi Karlsson.

Karlssonin valtava palkka ja pitkä sopimus vaikeuttavat superkaupan syntyä. Asian maaliin saattamiseksi tarvittaneen mahdollisesti kolmannen seuran apua, jotta palkkakatto-ongelma ratkeaa.

Rossi nostaa yhdeksi vaihtoehdoksi myös jonkin Penguinsin nykypelaajan sopimuksesta eroon hankkiutumisen. Toimittaja mainitsee tässä yhteydessä potentiaalisena nimenä viime kaudella seuraan siirtyneen Mikael Granlundin.

Lue myös:

    Uusimmat