NHL-seuran kiistelty logo häivytettiin lähes kokonaan retropaidan esittelyvideolla: "Jos he ovat niin ylpeitä siitä, miksi sitä yritetään piilottaa?"

NHL-seura Chicago Blackhawksin päätös jatkaa nykyisellä nimellään ja logollaan huolimatta yltyvistä vastalauseista on saanut urheiluvaatevalmistaja Adidaksen varpailleen.

Adidas on julkaissut 30 NHL-seuralle ensi kaudella käytettäviä retropaitoja, joissa palautetaan mieliin menneiden vuosikymmenten peliasuja.

Chicago Blackhawks on ollut kohun keskiössä Pohjois-Amerikan alkuperäiskansoilta lainatun brändinsä kanssa. Kiekkoseura kuitenkin päätti heinäkuussa, ettei se ole seuraamassa amerikkalaisen jalkapallon NFL-seura Washington Redskinsin tietä tunnustensa muuttamisessa.

Kohu on silti mitä ilmeisimmin iskenyt urheiluvaatevalmistaja Adidakseen, joka pyrki parhaansa mukaan piilottamaan Blackhawksin logon uuden paidan esittelyvideolla.

– Jos he ovat noin huolissaan Blackhawksin logosta, miksi sitä ei vain muuteta? kysyy The Hockey News -lehden toimittaja Ken Campbell kolumnissaan.

Samaa mieltä on USA Today -lehti. Tapaus vain alleviivaa lehden mukaan ongelmaa.

– Tämä herättää kysymyksen: jos he ovat niin ylpeitä siitä, miksi sitä yritetään piilottaa? Hemal Jhaveri ihmettelee.

Lue myös:

    Uusimmat