NHL-pomon saama puhelu käynnisti nopeat toimenpiteet – menestysjoukkueen päävalmentajan potkut täytenä yllätyksenä joukkueelle

Dallas Starsin NHL-joukkueen päävalmentaja Jim Montgomeryn yksittäinen teko johti potkuihin nopealla aikataululla. Manageri Jim Nillin mukaan tapaukseen ei liittynyt pelaajia tai muita seuran työntekijöitä.

Stars ilmoitti tiistaina irtisanoneensa Montgomeryn, joka oli johdattanut joukkueen kuuteen voittoon edellisessä kymmenessä ottelussa. Syyksi seura mainitsi ”epäammattimaisen käytöksen” eikä manageri Nillin lehdistötilaisuus tuonut asiaan juuri tarkempaa selitystä.

– Tämä päätös ei liity jäällä nähtyyn esitykseen. Sillä ei ole mitään tekemistä kenenkään entisen tai nykyisen pelaajan kanssa, Nill lausui paperista lukiessaan.

Tieto kerrottiin joukkueelle täytenä yllätyksenä tiistaiaamuna paikallista aikaa sen jälkeen, kun seurajohto oli käsitellyt asiaa maanantain aikana. Tapahtumat olivat lähteneet liikkeelle sunnuntai-iltana, jolloin Nill oli saanut tiedon Montgomeryn viikonloppuna tapahtuneesta käytöksestä puhelimitse.

– En voi valitettavasti kertoa teosta enempää. Teen näin kunnioituksesta kaikkia asiaan liittyviä kohtaan, Nill pyöritteli.

Kyse ei kuitenkaan ole seuran mukaan rikosasiasta eikä se liity viimeaikaisiin tapauksiin, joissa useita NHL-valmentajia on syytetty pelaajiensa kaltoinkohtelusta. Asia on käsitelty toistaiseksi vain organisaation sisällä.

– ”Monty” oli erittäin pettynyt. En voi puhua hänen puolestaan, mutta tiedän hänen olevan pettynyt – niin mekin olemme, Nill kommentoi.

– Ja mitä tulee oikeudellisiin toimenpiteisiin, en voi kommentoida siihen mitään.

Montgomerylla oli vielä kaksi vuotta nykyistä sopimustaan jäljellä. Hänen tehtävänsä ottaa vastaan apuvalmentajana toiminut Rick Bowness. Valmennusryhmään nousee mukaan AHL-farmiseura Texas Starsin päävalmentaja Derek Laxdal.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja