NHL:n yön suomalaiset: Teuvo Teräväisen tarkka kuti yllätti Tuukka Raskin – Korpisalo säkenöi jälleen

Teuvo Teräväinen avasi joukkueensa maalihanat, kun Carolina Hurricanes kaatoi Boston Bruinsin NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä varsinaisella kierroksella. Carolina tasoitti samalla voitot 1-1:een.

Teräväinen tasoitti ylivoimamaalillaan ottelun 1-1:een toisen erän 16. minuutilla. Suomalaishyökkääjä sai siniviivalle syötön Andrei Svetshnikovilta, otti muutaman potkun kohti maalia ja napautti pienen vartaloharhautuksen jälkeen millintarkan rannelaukauksen maalin yläkulmaan ohi Tuukka Raskin. Myös Sebastian Aholle merkittiin syöttöpiste maaliin.

Kun molemmat joukkueet osuivat toisessa erässä vielä kerran, mentiin kolmatneen erään tasatilanteessa 2-2. Ottelu ratkesi kolmannen erän yhdeksännellä minuutilla, kun Dougie Hamilton iski voiton Carolinalle.

Columbus Blue Jackets puolestaan tasoitti voitot Tampa Bay Lightningia vastaan. Ensimmäisen ottelun 150 minuutin tahkoamisen jälkeen jatkoerissä hävinnyt Blue Jackets oli kaivanut taisteluilmeen esiin ja kaatoi Tampa Bay lukemin 3-1.

Ensimmäisessä maratonottelussa ennätykselliset 85 kertaa torjunut Joonas Korpisalo oli jälleen ottelun hahmo. Korpisalo pysäytti 36 laukausta ja oli suuri osa joukkueensa palapelissä. Suomalainen valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Lindell    DAL 0+0 -1 0 1 -    24.14

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset