NHL:n yön suomalaiset: Mikko Rantanen tahditti murskajaisia, Mikael Granlund iski voittomaalin ja sai pitkän kuivan putken poikki

Mikko Rantanen (1+1) oli avustamassa Coloradoa Avalanchea NHL:n pudotuspelisarjassa, kun kotikaukaloon päässyt Avalanche pesi Calgary Flamesin peräti 6–2. Avalanche johtaa sarjaa yllättäen 2–1.

Rantanen sai ensin syöttöpiteen Nathan MacKinnonin 2–0-osumaan. Rantanen osui vielä itse toisessa erässä, kun hän vei Colin Wilsonin passista Avalanchen 5–1-johtoon.

Mikael Granlund katkaisi 14 ottelun maalittoman putkensa tärkeään paikkaan. Peli Dallas Starsia vastaan oli kolmannessa erässä tasan 2–2, kun Granlund heitti siniviivalta kiekon maalille. Limppu napsahti perille asti, Predators voitti 3–2 ja meni sarjassa 2–1-johtoon.

Nashvillen maalilla loisti Pekka Rinne 40 torjunnallaan. Hänet valittiin ottelun ykköstähdeksi.

– He antoivat lujaa painetta, mutta me puolustimme hyvin. Iso voitto, Rinne sanoi kenttähaastattelussa ottelun jälkeen.

Carolina Hurricanes sai pelinsä kasaan, kun se pääsi kotikaukaloon. Hurricanes kavensi ottelusarjan 1–2:een pesemällä Washington Capitalsin peräti 5–0.

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen saivat tilille syöttöpisteen. Aho odotti kärsivällisesti ja löysi maalin kulmalta Warren Foegelen, joka siirsi Hurricanesin 2–0-johtoon.

Nashville Predatorsin Miikka Salomäki pääsi yli kolmen kuukauden sairausloman jälkeen kehiin. Hän hyökkäsi Predatorsin nelosketjussa yhdessä Calle Järnkrokin ja Rocco Grimaldin kanssa. Salomäki sai heti syöttöpisteen Grimaldin viimeistelemään Nashvillen avausmaaliin.

Rantanen   COL 1+1  0 0 6    -      16.24

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.