NHL:n yön suomalaiset: Olli Määtän ruoska liikaa Mikko Koskiselle – Montrealin suomalaisnuorukaiset kellistämässä Sidney Crosbya

Montreal Canadiens oli kaksi erää vastaantulija Pittsburgh Penguinsia vastaan NHL:n pudotuspelikarsinnoissa, mutta kolmas erä muutti kaiken. Canadiens-hyökkääjä Artturi Lehkonen sai tililleen syöttöpisteen.

Penguins johti kamppailua toisen erän puolivälissä vielä maalein 3-1, mutta kanadalaisjoukkue kampesi pelin tasoihin ennen päätöserää Jonathan Drouinin ja Paul Byronin osumilla.

Ottelun voittomaali iski tuttu mies, joukkueiden ensimmäisenkin kohtaamisen jatkoajalla ratkaissut puolustaja Jeff Petry. Canadiens johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1. Jatkopaikka irtoaa kolmella voitolla.

Lehkosen rinnalla kolmosketjun sentterinä pelannut Jesperi Kotkaniemi kirjautti teholukeman +2 ja peliaikaa 13 minuuttia ja 57 sekuntia.

Määtän maalivire jatkuu

Chicago Blackhawksin suomalaispuolustaja Olli Määttä ei ole urallaan maaleilla juhlinut, mutta juuri nyt tähtäin on kohdillaan.

Tuhdin maskin taakse jäänyt Edmonton Oilers -vahti Mikko Koskinen joutui antautumaan, kun Määttä laukoi tarkasti Blackhawksin 1-0-johtoon pudotuspelien karsintasarjan ottelun avauserässä Suomen aikaa torstaiaamuna.

Määtän vahva ilta sai jatkoa päätöserässä, kun hän syötti Matthew Highmoren 3-3-tasoitusmaalin.

Blackhawks voitti ottelun lopulta 4-3 ja on yhden voiton päässä jatkopaikasta. Kolmessa ottelussa tehot 2+2 tehnyt Määttä johtaa nyt yksin NHL:n puolustajien pistepörssiä pudotuspeleissä.

Juttua muokattu kello 10.10. Olli Määttä johtaa pudotuspeleissä NHL:n puolustajien pistepörssiä.

Määttä     CHI 1+1  0 0 3 -    13.11

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset