NHL:n yön suomalaiset: Kasperi Kapaselta riistettiin hattutemppu – Juuse Saros jyrättiin pois pelistä

Pittsburgh Penguinsin Kasperi Kapanen oli johdattamassa kahdella maalilla joukkuettaan 5–2-voittoon Pennsylvanian paikallisottelussa Philadelphia Flyersiä vastaan.

Vierasjoukkue Flyers meni toisen erän alussa johtoon Joel Farabeen osumalla, mutta tämän jälkeen alkanut Kapanen-show muutti lukemat muutamassa minuutissa 2–1:een.

Reilu minuutti Farabeen maalin jälkeen Kapanen taiteili Penguinsin tasoihin läpiajon päätteeksi, ja viisi minuuttia tästä suomalaishyökkääjä päätti upean ylivoimakuvion ja tuplasi illan maalisaldonsa.

Kapasella oli saumat vielä hattutemppuunkin. PPG Paints Arenalla kuulutettiin vielä Kapasen edellistä maalia, kun Kris Letang järjesteli hänet irtokiekon jälkeen aivan avopaikkaan. Flyers-vahti Carter Hart venytti kuitenkin juuri ja juuri eteen ja riisti Kapaselta tämän NHL-uran ensimmäisen hattutempun.

Nashville Predatorsin Juuse Saros puolestaan joutui jättämään pelin Carolina Hurricanesia vastaan kesken ensimmäisellä erätauolla.

Saros joutui avauserässä Nino Niederreiterin jyräämäksi oman maalinsa takana. Niederreiterin pää osui suomalaisvahdin päähän, ja näin Pekka Rinne kantoi Predatorsin torjuntavastuuta kahden viimeisen erän ajan.

Saroksen tilannetta kerrotaan arvioitavan uudelleen keskiviikkona.

Hurricanes voitti ottelun 4–2. Sebastian Aho teki vieraille ottelun ensimmäisen ja viimeisen maalin, niistä jälkimmäisen tyhjiin.

Juolevi    VAN ei kokoonpanossa

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset, jääaika.