NHL:n yön suomalaiset: Artturi Lehkonen iski finaalipaikan arvoisen jättiosuman – näin hän kertasi ratkaisua

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Joel Armian, Artturi Lehkosen ja Jesperi Kotkaniemen edustama Montreal Canadiens selvitti tiensä finaalivaiheeseen, kun se kaatoi kuudennessa välieräottelussa Vegas Golden Knightsin 3–2. Ratkaisumaalista vastasi suomalaishyökkääjä Lehkonen, joka napautti kiekon verkkoon ensimmäisessä jatkoerässä.

Lehkosen voittomaali syntyi ajassa 61.39. Tilanteessa Canadiensin ykkösketju käänsi kiekon nopeasti omalta alueelta kohti Golden Knightsin päätyä. Siirtelyjen jälkeen Lehkonen pääsi avopaikkaan, mitä hän ei missannut.

Phillip (Danault) ja (Brendan) Gallagher pelasivat upeasti keskialueella. Sitten, en tiedä… yritin vain ampua ylös ja osua putkien väliin, Lehkonen kertasi ratkaisua Sportsnetillä.

Osuman jälkeen Lehkosen ketjukaveri Gallagher poimi nopeasti kiekon talteen.

– On vaikea edes kuvailla, hän on mahtava ystävä, Lehkonen sanoi Gallagherista.

Finaalipaikka oli Canadiensille ensimmäinen sitten vuoden 1993, jolloin seura voitti edellisen kerran Stanley Cupin. Täten kiekkohullu Montreal palasi vihdoin ja viimein loppuhuipennuksen näyttämöksi.

– Sitä yritti vain keskittyä yhteen peliin kerrallaan, eikä ajatellut liian pitkälle. Osoitimme sen, mitä olemme. Tämä oli iso voitto. Nyt pitää ottaa vielä neljä lisää, Lehkonen sanoi.

Canadiens kohtaa finaaleissa joko Tampa Bay Lightningin tai New York Islandersin. NHL:n toinen välieräsarja ratkeaa Suomen aikaan ensi yönä.

NHL:n suomalaistilastot ke-to-yönä:


Montreal - Vegas 3-2 ja.
Kotkaniemi MTL 0+0  0 0 1  4/12 16.01
Armia      MTL 0+0  0 0 3  2/3  11.03
Lehkonen   MTL 1+0 +1 0 4   -   16.56

Canadiens finaaleihin voitoin 4-2.

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset,   aloitusvoitot/aloitukset, jääaika.   Maalivahdit: torjunnat/laukaukset. 

Lue myös:

    Uusimmat