NHL:n yön suomalaiset: Jesperi Kotkaniemi aloitti maalinteon – Montreal voiton päässä NHL-finaaleista

Jesperi Kotkaniemi teki NHL:n pudotuspelien viidennen maalinsa ja aloitti Montreal Canadiensin marssin kohti tärkeää 4-1-voittoa Vegas Golden Knightsia vastaan pelattavassa välieräsarjassa.

Kotkaniemi oli kärppänä paikalla ottelun avauserässä, kun kiekko jäi pelattavaksi Josh Andersonin läpiajon päätteeksi. 20-vuotias porilainen oli myös lähettämässä Andersonia keskialueelta irti.

Montreal johti Las Vegasissa pelattua ottelua kahden erän jälkeen jo 3-0 Eric Staalin ja Cole Caufieldin osumilla. Max Pacioretty kavensi kolmannen erän alussa lukemat 1-3:een, mutta lopussa Nick Suzuki lopetti Vegasin pyristelyt.

Otteluvoitot ovat nyt Montrealille 3-2, joten Canadiensilla on mahdollisuus katkaista sarja torstaina kotihallissaan. Toisessa otteluparissa Tampa Bay Lightning johtaa sarjaa New York Islandersia vastaan 3-2.

NHL:n suomalaistilastot ti-ke-yönä:

Vegas - Montreal 1-4 (voitot 2-3)
 Kotkaniemi  MTL 1+0  0 0 1  7/12  14.04
 Armia       MTL 0+0  0 0 1  0/1   12.53
 Lehkonen    MTL 0+0  0 0 0  -     17.52

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset,   aloitusvoitot/aloitukset, jääaika.   Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.