NHL:n uudesta suunnitelmasta tihkui tietoa – joukkueet pakattaisiin vain muutamaan kaupunkiin

Koronaviruspandemia ajoi NHL-kiekkoilijan Leo Komarovin Suomeen:"Äkkilähtö tuli" 14:46
Koronaviruspandemia ajoi NHL-kiekkoilija Leo Komarovin Suomeen: "Tuli äkkilähtö."

Jääkiekon NHL suunnittelee kauden jatkamista tietyillä pelipaikkakunnilla, uutisoi kanadalaismedia Sportsnet. 

NHL lyötiin koronaviruksen takia tauolle 12. maaliskuuta, kun runkosarjaa oli jäljellä reilut kymmenen kierrosta. Tämän jälkeen NHL on etsinyt parasta vaihtoehtoa jatkaa kautta, kun pandemia hellittää tarpeeksi. 

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman kirjoitti tiistaina, että NHL puntaroi nyt vaihtoehtoa, jossa yhden divisioonan joukkueet pelaisivat yhdellä pelipaikkakunnalla. Pelipaikkoja olisi siis neljä, ja jokaisella niistä pelattaisiin esimerkiksi kolme ottelua päivässä. Näin runkosarja saataisiin päätökseen kolmessa viikossa. 

Friedmanin mukaan ainakin Edmonton, Minnesota sekä Carolina Hurricanesin kotikaupunki Raleigh ovat ehdolla.  

Jos NHL päätyisi tähän ratkaisuun, se vaatisi vielä pelaajayhdistyksen hyväksynnän. 

Varaustilaisuus kesäkuussa?

Friedmanin mukaan NHL pohtii myös varaustilaisuuden pitämistä alkuperäisellä paikallaan kesäkuussa, todennäköisesti verkossa. Maaliskuussa tehdyn päätöksen mukaan draft-tilaisuutta on lykätty toistaiseksi. 

Tätä suunnitelmaa voi kuitenkin vaikeuttaa se, ettei kausi 2019-2020 ole välttämättä vielä ohi kesäkuun lopussa, ja sijoitus sarjataulukossa vaikuttaa varausvuoroihin. 

NHL:n on päätettävä myös ehdollisten varausvuorojen käytön yksityiskohdista, sillä joukkueiden menestyksellä on vaikutusta myös niihin.  

Lue myös:

    Uusimmat