Mitä tapahtuu NHL-kaudelle? Uusi merkittävä aikataulupäätös julki

10:58
Videolla puhetta tämän kauden NHL-suomalaisonnistujista sekä ex-NHL-tähden Olli Jokisen haastattelu.

Jääkiekkoliiga NHL yrittää yhä jatkaa kauttaan, vaikka maailmalla leviävä koronaviruspandemia luo ilmoille isoja kysymysmerkkejä. NHL-pelit ovat tällä hetkellä jäissä ja samainen tilanne saattaa pysyä yllä vielä monien kuukausien ajan.

NHL jäädytti pelitoiminnan 12. maaliskuuta. Sen jälkeen sarja on odotellut ja seurannut, että miten koronaviruspandemia kehittyy Pohjois-Amerikassa.

Tuoreimmat käänteet eivät ole luvanneet hyvää. Yhdysvalloissa koronavirustartuntoja on havaittu jo 270 000 ihmisellä. Kanadassa varmistuneita tapauksia on yli 12 500.

Epidemia on lyönyt lähes poikkeuksetta ammattilaisurheilun säppiin. Yksi merkittävä tekijä on se, että eri maat ovat kieltäneet joukkotapahtumien järjestämisen viruksen leviämisen pelossa.

Tuoreeltaan yksi NHL-kaupungeista teki varsin merkittävän aikataulupäätöksen koko liigan jatkumisen kannalta.

NHL-seura Flamesin kotikaupunki Calgary ilmoitti, että se kieltää joukkotapahtumat ainakin kesäkuun loppuun saakka (30. päivä).

– Vaikka olisimme ennen sitä tilanteessa, jossa tartuntojen määrät olisivat laskussa, en usko, että on kovin fiksua sanoa, että ”hei kaikki, laitetaan 17 000, 20 000 tai 35 000 ihmistä yhteen samaan tilaan, Calgaryn pormestari Naheed Nenshi totesi.

NHL onkin ajautumassa aikataulujen kanssa pakkorakoon. Uutistoimisto AP:n mukaan liiga on kääntänyt katseet elokuulle, tiedustelemalla eri seurojen areenavaraustilanteita. Tällöin loppukausi yritettäisiin viedä läpi syksyn aikana.

Keskeytyshetkellä NHL:n runkosarjaa oli jäljellä hieman yli 10 kierrosta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja