NHL-pomon muistio paljastaa: varaustilaisuus yritetään siirtää kesäkuun alkuun

Jääkiekon NHL-liiga yrittää vakuuttaa seuroja siitä, että tulevan kesän varaustilaisuus järjestettäisiin kesäkuun alussa virtuaalisena. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tilaisuus on määrä järjestää 26.–27. kesäkuuta Montrealissa.

ESPN kertoo saaneensa haltuunsa muistion, jonka apulaiskomissaari Bill Daly on lähettänyt seuroille.

Suurin varaustilaisuuteen liittyvä ongelma on se, että kausi 2019–2020 on ollut keskeytettynä maaliskuun 12. päivästä lähtien, eikä kukaan tiedä, koska pelejä päästään jatkamaan.

NHL-pomot toivovat, että kesken jäänyt kausi päästäisiin pelaamaan loppuun kesän aikana. Kautta 2020–2021 joudutaan mahdollisesti siirtämään useilla viikoilla.

– Emme halua joutua tilanteeseen, jossa yritämme tunkea varausvuorojen arvonnan ja itse varaustilaisuuden hyvin tiukkaan paikkaan. Sellainen tilanne saattaa tulla eteen, Daly pohjusti aiemmin antamassaan radiohaastattelussa.

Dalyn seuroille lähettämään muistioon sisältyi ehdotus, jossa lukittaisiin ne 15 seuraa, jotka ovat mukana varausvuorojen arvonnassa. Nämä 15 seuraa ovat ne, jotka eivät pääse pudotuspeleihin. Ongelmaksi voi muodostua se, että joukkueet ovat tällä hetkellä pelanneet keskenään eri määrän otteluita.

Asiasta on määrä keskustella maanantaina. Varaustilaisuuden aikataulusta saatetaan päättää jo ensi viikon aikana.

Muistion mukaan NHL tarvitsee noin kuukauden valmistellakseen virtuaalista varaustilaisuutta. Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liiga järjesti oman varaustilaisuutensa jo huhtikuun lopulla, niin ikään virtuaalisena, ja siitä saadut kokemukset ovat NHL-pomojen mukaan rohkaisevia.

Lue myös:

    Uusimmat