NHL:n kulttipelaajan harvinaislaatuinen kiekkoura pakettiin – "Autan jatkossa alkuperäiskansojen lapsia"

Jääkiekon NHL:ssä yli 700 runkosarjaottelua tahkonnut Jordin Tootoo on päättänyt pelaajauransa. Inuittitaustainen kanadalaishyökkääjä ilmoitti päätöksestään Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä.

Pääkuvan videolla kuvaa suomalaispelaajien edesottamuksista perjantain vastaisen yön NHL-kierrokselta.

Tootoo, 35, pelasi 13 NHL-kautta edustaen Nashvillea, Detroitia, New Jerseyä ja Chicagoa. Runkosarjassa hän iski 723 ottelussa tehot 65+96=161.

Kaukalossa hänet tunnettiin varsinkin fyysisestä, periksiantamattomasta tyylistään, mikä nosti persoonallisen pelimiehen fanien suosioon. 

– Kun katson taakse päin ja pohdiskelen kiekkouraani, en olisi uskonut, että se kestäisi näin kauan. Olen kiitollinen kaikesta, mitä olen saanut kokea. Matka on ollut upea, Tootoo kommentoi aiemmin tässä kuussa.

Tootoo on lähtöisin Rankin Inlentistä, joka pieni inuittikylä Kanadan Nunavutissa. Hän on yksi NHL-historian tunnetuimmista alkuperäiskansojen pelaajista ja ensimmäinen inuitti, joka on pelannut NHL:ssä.

Nyt hän keskittyy tekemään hyvää kansansa puolesta.

– Tämä on ollut uskomaton kokemus, ja toivon, että pystyn auttamaan jatkossa alkuperäiskansojen lapsia nousemaan esiin, Tootoo kommentoi.

Tootoo pelasi viimeiset NHL-ottelunsa kaudella 2016-17. Viime aikoina hän haki pelipaikkaa Euroopasta ja harjoitteli kotikaupunkinsa Kelownan WHL-joukkueen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat