NHL-luotsilla voimakas kanta Mikael Granlundin siirtohuhuihin – "Saa maksaa mojovan hinnan"

NHL:ssä pelaavan San Jose Sharksin päävalmentaja David Quinn on ottanut kantaa Mikael Granlundin ympärillä pyöriviin siirtohuhuihin.

NHL:n siirtoikkuna sulkeutuu 8. maaliskuuta ja huhut eri pelaajien ympärillä käyvät vilkkaina. Huhujen kohteena on pyörinyt myös useita suomalaispelaajia, joista yksi on vahvaa kautta pelaava Mikael Granlund.

Ensimmäistä kauttaan San Josessa pelaava Granlund on ollut yksi sarjan häntäpäässä tarpovan joukkueen avainpelaajia. Hän on tehnyt 42 pelaamassaan ottelussa 31 pistettä. 

Granlund on ottanut merkittävän roolin niin kaukalossa kuin pukukopissakin. Sharksin päävalmentaja David Quinn kehuu vuolaasti suomalaistähteään.

– Varsinkin tässä tilanteessa, missä me olemme, on korvaamatonta, että meillä on Granlundin kaltainen pelaaja ja johtaja, Quinn sanoo San Jose Hockey Now’n mukaan.

– Hänen kaltaisiaan kavereita on vähän tässä liigassa. Hän viettää aina aikaa nuorempien pelaajiemme kanssa. Hän on aina oikealla puolella peliä. Hän on todella viisas pelaaja. Kun on tuollaisia pelaajia, se tekee valmentamisesta huomattavasti helpompaa, Quinn jatkaa.

Siirtohuhuihin Quinnilla on selvä kanta. Suomalaistähdestä ei luovuta ilman todella merkittävää korvausta.

– Jos Granlund tullaan kauppaamaan, siitä saa maksaa mojovan hinnan. Jos haluatte puhua Mikael Granlundista, teidän pitää maksaa. Minä en halua hänen lähtevän mihinkään, Quinn korostaa.

Granlund suhtautuu itse huhuihin tyynesti. Kahdesti urallaan kesken kauden kaupattu suomalaistähti tietää kokemuksen kautta, että on turha murehtia asioista, joihin ei voi itse vaikuttaa.

– Ei tällaisille asioille voi tehdä mitään. Sitä vain pelaa jääkiekkoa ja tekee parhaansa. Kirjaimellisesti ei noille asioille voi tehdä mitään. Voin vain nauttia jääkiekosta, Granlund toteaa.

Ensi viikolla 32 vuotta täyttävä suomalaistaituri on nauttinut olostaan Kalifornian auringossa.

– Tämä on kaunis kaupunki. Katsotaan, mitä tuleman pitää, mutta olen rakastanut aikaani täällä, Granlund vakuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat